10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinWinona Ryder, la zi aniversară

Winona Ryder, la zi aniversară

Astăzi este ziua de naştere a actriţei americane Winona Ryder, ai cărei bunici din partea tatălui, de origine evreiască, au emigrat în Statele Unite ale Americii din România și Rusia. Pe numele întreg Winona Laura Horowitz, ea a cunoscut celebritatea la o vârstă fragedă, în anii 1990, datorită rolurilor interpretate în filme precum „Viaţa de stafie/ Beetlejuice”, „Sirene/ Mermaids”, „Edward Mâini-de-foarfece/ Edward Scissorhands” şi „Dracula”. Dupa o serie de roluri in alte pelicule importante, precum „The House of the Spirits/ Casa spiritelor”, „Vârsta inocenţei/ The Age of Innocence”, „Fiicele doctorului March/ Little Women” şi „Alien: Renaşterea/ Alien: Resurrection”, ea a impresionat încă o dată cu rolul din pelicula ”Tinereţe furata/ Girl, Interrupted” şi cu cel interpretat în lungmetrajul „Lebăda neagră/ Black Swan”.
Cu toate acestea, la începutul carierei, în timpul unei audiţii, un agent i-a spus: „Ascultă, fetiţo. Tu nu ar trebui să fii actriţă. Nu eşti suficient de frumoasa. Ar trebui să te întorci de unde ai venit şi să te duci la şcoală”.
Totuşi, Winona Ryder nu s-a lăsat afectată de cele auzite, urmându-şi visul şi devenind astăzi un exemplu demn de urmat.În 2010 a fost nominalizată pentru două premii Guild Awards, pentru rolul din pelicula When Love Is Not Enough: The Lois Wilson Story și pentru rolul secundar din Black Swan[8], filmul pentru care Natalie Portman a câștigat premiul Golden Globe pentru Cea mai bună actriță într-un rol principal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS