10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMic dejun care-ți întărește imunitatea. Ce să mănânci la prima oră a dimineţii

Mic dejun care-ți întărește imunitatea. Ce să mănânci la prima oră a dimineţii

Dacă vrei să pășeșți în sezonul rece cu dreptul, începe-ți ziua cu un mic dejun sănătos. Dacă mănânci ce trebuie, îți întăreșți sistemul imunitar, îți menții silueta și te bucuri de energie maximă. Iată ce-ți recomandăm.

1. Salată de fructe

Vitamina C este un nutrient indispensabil pentru sezonul rece. Pentru că în timpul zilei nu prea ai timp să consumi fructe, iar seară nu sunt recomandate, începe-ți ziua un un bol plin salată de fructe. Poți pune kiwi, papaya (cele mai bogate surse de vitamina C) sau oricare alte fructe preferate, scrie jurnalderetete.md.

2. Ouă în pâine

Ouăle sunt perfecte pentru micul dejun, în special în sezonul rece. Iar asta pentru că gălbenușurile au un conținut bogat de vitamina D. Îți propunem o rețeta simplă și interesantă, pe care o poți face în doar câteva minute. Ai nevoie de două felii de pâine, două ouă, sare și puțîn unt. Scoate miezul pâinii în formă dorită și pune feliile la prăjit în tigaia unsă cu unt. Sparge ouăle înăuntru și lasă-le să se prăjească.

3. Toast cu somon

Somonul este o altă alegere excelență pentru conținutul bogat de vitamina D. Încearcă pentru micul dejun un toast cu crema de brânză și somon afumat. Nu numai că este o combinație delicioasă, dar are și multe beneficii asupra sănătății.

4. Iaurt cu germeni de grâu

Zincul poate scurtă orice răceală cu aproximativ o zi-jumătate. Chiar dacă este conținut de toate produsele anti-răceală din farmacie, ai nevoie să-l și consumi prin alimentate. Germenii de grâu sunt printre cele mai bogate surse naturale de zinc.

5. Semințe de dovleac

Fie că le adaugi în fulgi de ovăz, în granola sau în cereale, semințele de dovleac conțin foarte mult zinc. Nu doar că te feresc de răceală, dar sunt excelente și pentru tratarea acneei. De asemenea, aceste semințe au una din cele mai ridicate doze de fitosteroli, substanțe care lupta cu colesterolul și îi ajută pe cei care mănâncă foarte gras să își mențină sănătatea inimii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS