Acasă Magazin A murit miliardarul american Paul Allen, co-fondator al Microsoft

A murit miliardarul american Paul Allen, co-fondator al Microsoft

Paul Allen, care a fondat Microsoft împreună cu prietenul său din copilărie, Bill Gates, a murit, ieri la vârsta de 65 de ani. Antreprenorul american a fost răpus de complicații ale unui limfom non-Hodgkin, potrivit www.theguardian.com. „Vulcan”, compania lui Allen,  a declarat că Allen a murit luni, după ce la începutul acestei luni, cancerul de care a fost tratat în 2009, a recidivat. Miliardarul dezvăluia că medicii s-au arătat “optimiști” în ceea ce privește tratamentul.

Allen și prietenul său de liceu Gates au fondat Microsoft în 1975. El a fost vicepreședinte executiv al companiei pentru cercetare și dezvoltare de produse noi până în 1983, când a plecat din motive de sănătate. A rămas în calitate de acționar majoritar și membru al consiliului.
„Sunt zdrobit de durere la trecerea în nefiinţă a unuia dintre prietenii mei cei mai buni și cei mai dragi, Paul Allen”, a declarat Bill Gates într-o declarație emisă luni.
În ciuda faptului că a fost mai puțin cunoscut decât Bill Gates, Allen a jucat un rol esențial în dezvoltarea calculatorului personal într-un moment în care calculatorul tipic avea dimensiunile unei camere și era prea scump pentru majoritatea oamenilor sau afacerilor.
Allen a venit cu numele Microsoft și, potrivit memoriului său Idea Man, el a venit cu ideea de a scrie un program software pentru primul microcomputer din lume.
Allen, care era un fan al sportului, deținea Portland Trail Blazers și Seatah Seahawks.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version