16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinA murit miliardarul american Paul Allen, co-fondator al Microsoft

A murit miliardarul american Paul Allen, co-fondator al Microsoft

Paul Allen, care a fondat Microsoft împreună cu prietenul său din copilărie, Bill Gates, a murit, ieri la vârsta de 65 de ani. Antreprenorul american a fost răpus de complicații ale unui limfom non-Hodgkin, potrivit www.theguardian.com. „Vulcan”, compania lui Allen,  a declarat că Allen a murit luni, după ce la începutul acestei luni, cancerul de care a fost tratat în 2009, a recidivat. Miliardarul dezvăluia că medicii s-au arătat “optimiști” în ceea ce privește tratamentul.

Allen și prietenul său de liceu Gates au fondat Microsoft în 1975. El a fost vicepreședinte executiv al companiei pentru cercetare și dezvoltare de produse noi până în 1983, când a plecat din motive de sănătate. A rămas în calitate de acționar majoritar și membru al consiliului.
„Sunt zdrobit de durere la trecerea în nefiinţă a unuia dintre prietenii mei cei mai buni și cei mai dragi, Paul Allen”, a declarat Bill Gates într-o declarație emisă luni.
În ciuda faptului că a fost mai puțin cunoscut decât Bill Gates, Allen a jucat un rol esențial în dezvoltarea calculatorului personal într-un moment în care calculatorul tipic avea dimensiunile unei camere și era prea scump pentru majoritatea oamenilor sau afacerilor.
Allen a venit cu numele Microsoft și, potrivit memoriului său Idea Man, el a venit cu ideea de a scrie un program software pentru primul microcomputer din lume.
Allen, care era un fan al sportului, deținea Portland Trail Blazers și Seatah Seahawks.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS