Supa de pui este o mâncare simplă, pe care o poți face oricând pentru o masă ușoară și hrănitoare. Când ai obosit, când ai răcit sau vrei să mănânci ceva ușor, o supă de pui nu te dezamăgește niciodată. Află cum să faci cea mai gustoasă supă de pui, scrie jurnalderetete.md.
Supă de pui se face în mai puțîn de o ora și poate constitui un prânz sau o cină gustoasă și ușor de digerat.
1. Zeamă de pui
Pregătește o zeamă naturală, de casă, în loc să folosești un concentrat de supă. Pune bucățele de carne fiartă împreună cu oasele într-o oală la fiert și adaugă legumele preferate. Poți folosi ceapă, morcovi, țelină, usturoi etc. Toarnă apă și oțet și lasă la fiert. Dacă ai un slow cooker, un astfel de vas este ideal pentru a face zeamă de pui.
2. Alege legumele pentru supă
Cele mai folosite legume pentru supă de pui sunt morcovii, țelină și ceapă. Le poți șota în puțîn unt. Nu uită să folosești și legume de sezon, deoarece acestea contribuie la gustul proaspăt și natural al preparatului. Legumele se fierb bine, însă nu trebuie să fie foarte moi pentru a nu se transformă într-un piure.
3. Folosește plante aromatice
Pentru a aromă supă, adaugă ierburi aromatice: cimbru, salvie, pătrunjel, dafin etc. Păstrează niște pătrunjel proaspăt tocat pentru a-l adaugă la final, când servești mâncarea.
4. Folosește tăiței de casă
Adaugă tăițeii cu 5 minute înainte de a stinge focul, deoarece aceștia fierb rapid. Dacă se poate, folosește tăiței de casă.
5. Condimentează supă
Gustă supa și adaugă sare și piper după gust, pentru a fi bine condimentată. Este indicat să folosești piper proaspăt măcinat.
6. Cum servești
Servește supă fierbinte, cu pătrunjel și mărar tocat pe care le adaugi la final.