22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinNouă sfaturi utile pentru casa ta, care îţi vor face viaţa mai uşoară

Nouă sfaturi utile pentru casa ta, care îţi vor face viaţa mai uşoară

Casă este locul în care ne petrecem o bună perioada din timp, iar acest lucru ne determină să o amenajăm cât mai bine pentru a ne simţi confortabil. Aşadar, locuinţa trebuie să fie primitoare, iar noi avem nevoie să fim la curent cu cât mai multe lucruri utile care ne vor ajută în treburile casnice. Iată câteva sfaturi care ne vor face viaţa mult mai uşoară.

1. Cum menținem aerul din încăpere mereu proaspăt
Este important că aerul pe care îl respirăm să fie mereu proaspăt și bogat în oxigen. Spațiile închise duc lipsa de oxigen, iar asta pentru că noi atunci când inspirăm luăm oxigenul din aer, iar când expirăm lăsăm să iasă dioxidul de carbon. Se realizează așadar un schimb. Pentru că aerul din locuința ta să fie mereu unul proaspăt și bogat în oxigen ai grijă să aerisești regulat, țînând geamurile larg deschise pentru un sfert de ora, sau chiar o jumătate de ora dimineață. De asemenea, pentru că aerul să fie unul de calitate și bogat în oxigen nu ezită să amplasezi diferite plante în camere, scrie casamea.ro.

2. Caloriferul dă un randament maxim doar atunci când nu îl acoperi
Pentru foarte multe persoane caloriferul reprezintă un element de decor inutil, care nu face altceva decât să încurce. Tocmai din acest motiv este depus un efort considerabil pentru mascarea să. Acest lucru are însă repercursiuni asupra randamentului dat, iar asta pentru că el nu va oferi suficient de multă căldură în astfel de condițîi, fiind necesar să îl lăsăm cât mai liber cu putință. Dacă te deranjează atât de mult aspectul sau, vopsește-l într-o culoare plăcută, care să îl facă să se „piardă” în decor.

3. Vrei să te bucuri de seri călduroase lângă șemineu? Optează pentru unul electric
Un șemineu electric reprezintă o algere excelență pentru persoanele care adoră să stea în față să și să privească focul cum arde, simțind în același timp căldură cum vine spre ei. Deși nu îl putem compară cu unul în adevăratul sens al cuvântului, șemineul electric este un compromis excelent, care merită luat în calcul, mai ales că tehnologiile 3D din zilele noastre ne apropie tot mai mult un efect cât mai realist.

4. Știai că de gumă de mestecat lipită de covor poți să scapi cel mai ușor cu ajutorul unui tampon înmuiat în spirt sau benzină? E necesar însă că înainte să te asiguri că ai luat cât mai mult din ea cu ajutorul degetelor tale sau o pensetă.

5. Prezența unei biblioteci, indiferent de dimensiunile pe care le are, te va ajută să ai o casă care să pară mult mai primitoare și călduroasă. Unde mai pui că cei care îți vor trece pragul își vor da seama imediat că au în față lor o persoană căreia îi place să citească. Nu mai evita așadar să îți ții cărțile la vedere, ascunse în dulap.

6. Alege becurile potrivite, în funcție de încăpăre
Câteva sfaturi pentru casă țin și de electronice și de aparatele pe care le folosești zilnic. Becurile LED vin în general cu două tipuri de lumina: caldă și rece. Fiecare este potrivită pentru un anumit tip de încăpere, așadar ia în considerare acest lucru înainte de a schimbă toate becurile din casă. Lumina rece este de exemplu cea mai potrivită pentru baie, hol sau birou. În schimb, lumina caldă e de preferat în cazul unui living, acolo unde vrem să avem o atmosfera cât mai relaxantă și calmă.

7. Pentru a scapă de petele de cafea ține cont de faptul că ele se curată cel mai ușor atunci când sunt proaspete, cu apă caldă și detergent. În cazul în care nu ai fost suficient de rapid, atunci nu dispera, deorece glicerină te poate ajută, dacă vei tamponă pată cu ea, urmând că mai apoi să te folosești de apă oxigenata pentru a clăti.

8. Dacă vrei să te răcorești în perioada sezonului cald, dar nu ai aparat de aer condiționat, pune într-un bol apă cu multă gheață, iar bolul respectiv amplasează-l chiar în față ventilatorului. Acesta va împrăștia aerul rece în întreagă încăpere.

9. În sezonul rece folosește sulurile de pus la ușa și ferestre, pentru a nu permite curentului de aer rece să pătrundă în casă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS