29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVIDEO O balenă a fost văzută înotând în râul Tamisa. Specialiştii spun că este pierdută

VIDEO O balenă a fost văzută înotând în râul Tamisa. Specialiştii spun că este pierdută

O balenă din specia Beluga a fost văzută înotând în râul Tamisa, printre primii care au observat-o fiind ecologistul şi ornitologul Dave Andrews, care a spus că aceasta se hrănea în jurul barjaelor de lângă oraşul Gravesend din comitatul Kent, în Marea Britanie, transmite BBC, potrivit Mediafax.

Centrul pentru Conservarea Balenelor şi a Delfinilor a declarat că balena a fost „în mod evident foarte pierdută şi foarte posibil în necaz”. Navele sunt ţinute la depărtare, cu ajutorul British Divers Marine Life Rescue îndemnând publicul să nu se apropie prea mult şi să „se uite de la ţărm”. Tanya Ferry, managerul Autorităţii de mediu din Portul Londrei, care monitorizează balena, a declarat că nu este clar ce ar putea mânca balena. „Sperăm că dacă îi vom da suficient spaţiu şi vom avea grijă de ea, îţi va găsi singură drumul de ieşire din Tamisa într-un mediu mai potrivit pentru ea.

Balenele din specia Beluga au fost observate ultima dată în Marea Britanie în urmă cu trei ani, în largul coastelor Northumberland şi Irlandei de Nord, dar observările au fost „extrem de rare”, a declarat purtătorul de cuvânt al British Divers Marine Life Rescue, Julia Cable.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS