Acasă Magazin Reţeta zilei: Copănele de pui cu ciuperci şi usturoi

Reţeta zilei: Copănele de pui cu ciuperci şi usturoi

Foto: gustos.ro

Ingrediente: 6 copănele de pui,1 ceapă, 1 ardei roșu, 300 gr. ciuperci (preferabil întregi, la borcan), 100 ml. vin alb sec, 300 ml. pastă de roșii, 200 ml. apă, 5-6 căței de usturoi,
aproximativ 50 ml. ulei (pentru prăjit), 1/2 linguriță cu sare, 1/4 linguriță cu piper, 1/2 linguriță cu cimbru.

Mod de preparare: Spălăm copanelele de pui și le punem în ulei încins, într-o tigaie cu pereții înalți. Tocăm mărunt ceapă, ardeiul îl tăiem julienne sau cubulețe și le adăugăm peste copanelele rumenite. Punem ciupercile tăiate sau întregi, adăugăm vinul și lăsăm să fiarbă aproximativ 30 minute până acesta începe să se evapore. Amestecăm pasta de roșii cu apa și turnăm peste copănele. Condimentăm cu sare, piper și cimbru și mai lăsăm să fiarbă aproximativ 30 de minute. Adăugăm usturoiul pisat înainte de a opri focul.

Menţiuni: Sepoate servi, de exemplu, cu o salată de varză murată.

Sursa: Gustos.ro

Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.
Exit mobile version