16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMike Manley, noul director general al Fiat-Chrysler

Mike Manley, noul director general al Fiat-Chrysler

Sergio Marchionne, directorul general al Fiat-Chrysler (FCA), a demisionat din cauza problemelor de sănătate, în locul lui fiind numit Mike Manley, şeful diviziei Jeep, a anunţat sâmbătă Consiliul de Administraţie al producătorului auto italo-american, transmit DPA şi Reuters, potrivit Agerpres.

Sergio Marchionne, în vârstă de 66 de ani, nu poate reveni la muncă din cauza complicaţiilor survenite în urma operaţiei la umăr, a precizat Fiat-Chrysler. Aflat la conducerea producătorului auto italo-american din 2004, Marchionne a salvat Fiat de la faliment şi a supervizat fuziunea cu Chrysler. Printre brandurile Fiat-Chrysler se află şi Jeep, Ram, Dodge, Alfa Romeo şi Maserati.

Anterior, Marchionne anunţase că intenţionează să se pensioneze în 2019. Tot sâmbătă, producătorul de maşini de lux Ferrari a anunţat că l-a numit pe un Louis Camilleri, membru al Consiliului de Administraţie, în funcţia de director general, înlocuindu-l pe Sergio Marchionne.

Într-o reuniune de urgenţă provocată de înrăutăţirea stării de sănătate a lui Marchionne, Board-ul Ferrari l-a numit pe John Elkann în funcţia de preşedinte. Marchionne îndeplinea funcţia de preşedinte-director general al Ferrari.

 

Manley, în vârstă de 54 de ani, va conduce şi operaţiunile FCA din America de Nord.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS