Ingrediente:

1 conopidă mică, ruptă bucăți, 1 kg cartofi galbeni, 200 g năut din conservă, 4 linguri ulei, 1 praf de sare, piper, 1 linguriță semințe chimen.
Pentru sos: 70 g măsline kalamata, feliate, 3 linguri ulei de măsline, 2 linguri suc proaspăt de lămâie, 1 cățel de usturoi zdrobit, piper, pătrunjel tocat.

Mod de preparare:

Daţi drumul la cuptor și tapetaţi o tavă. Spălaţi conopida și rupeţi-o buchețele. Amestecaţi-o cu cartofii curățați, tăiați cubulețe, năutul scurs, uleiul, semințele de chimen, sare și piper, după gust. Le puneţi în tavă, într-un singur strat, și le țineţi la cuptor 25-30 de minute, până când conopida și cartofii se înmoaie și se rumenesc.
Pentru sos, amestecaţi toate ingredientele. Puneţi legumele într-un vas, turnaţi sosul și amestecaţi.

Menţiuni:

Deasupra se presară pătrunjel tocat.