20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPhoenix, concert special la Craiova de ziua lui Nicu Covaci

Phoenix, concert special la Craiova de ziua lui Nicu Covaci

Pentru pasărea Phoenix anul 2017 marchează aniversarea a 55 de ani de la momentul expozițiunii, în care încă nu se întâmplase nimic – 55 de ani de muzică, de istorie, de trăire.

În cadrul evenimentelor prezentate în acest an aniversar, Phoenix se întoarce la Craiova cu un concert special: conceptul „Unplugged – Anotimpurile (Iarna)” amintește încă o aniversare importantă, și anume 45 de ani de la lansarea albumului „Cei ce ne-au dat nume”, discul care avea să schimbe pentru totdeauna fața muzicii românești și care a impus, pentru Phoenix, „semnătura” unor piese celebre ca „Nunta” sau „Negru Vodă”. Cei ce au dat nume rock-ului românesc au ales atunci un drum muzical nou, o modalitate de exprimare care a permis folclorului arhaic să primească dimensiunea ce de drept i se cuvenea: expresia modernă.

Au urmat „Fata verde”, „Mugur de fluier”, „Strunga”, apoi visul simfonic, „În umbra marelui URSS”, „Baba Novak”, recorduri de albume vândute, sute de concerte în România și în străinătate, milioane de spectatori și de emoții, și, mai ales prezentul, cu renaștere și compoziții noi – peste jumătate de veac de muzică dăruită tuturor de care ne vom aminti împreună în 6 decembrie la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova.

Biletele pot fi achiziționate în avans pe www.ambilet.ro (cu preț special de presale pentru primele 100 de bilete vândute)  și la casieria Teatrului Marin Sorescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS