Acasă Magazin Astăzi se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Animalelor

Astăzi se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Animalelor

-

Ziua internațională a animalelor (World Animal Day) este sărbătorită în fiecare an la 4 octombrie. Rostul ei este de a promova drepturile și bunăstarea tuturor animalelor, fie ele cu stăpân sau fără, sălbatice sau domestice.

Inițiativa de a înființa această zi i-a aparținut scriitorului și publicistului german Heinrich Zimmermann, un apărător înfocat al drepturilor animalelor, editor al revistei Mensh und Hund (Om și câine). Prima ediție a Zilei internaționale a animalelor a constat în organizarea de expoziții și discursuri găzduite de Palatul Sportului din Berlin, la 24 martie 1925, potrivit www.worldanimalday.org.uk. Evenimentul, care a strâns peste 5000 de participanți, fusese programat la 4 octombrie, însă organizatorii nu au găsit disponibil pentru acea dată un loc suficient de încăpător.
În 1931, cu prilejul unei convenții a ecologiștilor, 4 octombrie a fost proclamată, oficial, de Organizația Internațională pentru Protecția Animalelor, drept Ziua internațională a animalelor. Instituirea Zilei internaționale a animalelor a fost, la acel moment, un mod de a face cunoscută situația speciilor de animale aflate în pericol de dispariție.

Cu prilejul „Zilei internaționale a animalelor” , ocazie de a celebra dragostea și respectul nostru (prin activități speciale care să evidențieze importanța lor în lume), sunt organizate acțiuni de educare și de informare (inclusiv în școli), acțiuni de voluntariat în adăposturi, campanii de sterilizare și de adopție, evenimente de strângere de fonduri, diverse competiții pentru susținerea cauzei animalelor, conferințe, emisiuni de radio și televiziune, ceremonii de binecuvântare a animalelor: iubitorii pot face donații (mâncare, medicamente) pentru adăposturile de animale; pot fi organizate marșuri de protest pașnice (spre exemplu, pentru creșterea gradului de conștientizare asupra unei probleme specifice privind bunăstarea animalelor, pentru legi privind protecția animalelor.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.