12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinKofun, movilele de pământ sub forma găurii de cheie din Japonia care uimesc privitorii

Kofun, movilele de pământ sub forma găurii de cheie din Japonia care uimesc privitorii

 

Priveliştea din Kasai (Japonia) este presărată cu movile de pământ sub forma găurilor de chei. Acestea sunt, de fapt, morminte antice numite kofune.
Au fost construite de familia imperială şi de membrii clasei superioare pentru a servi drept morminte pentru nobilime. Mărimea acestora este diferită, unele având doar câţiva metri, în timp ce altele măsoară sute de metri lungime. Cu cât persoana era mai influentă şi mai puternică, cu atât mormântul era mai mare, scrie Descoperă.
Forma găurii cheii a apărut între secolul II şi la începutul secolului VII, fiind caracteristică pentru această perioadă din istoria Japoniei.
Aceste kofune sunt realizate din două secţiuni, o movilă circulară în care era aşezat sicriul, şi o formă de trapez unde aveau loc ceremoniile şi ritualurile de înmormântare.
În camera pentru înmormântare din interiorul unui kofun se afla un sicriu din lemn amplasat la baza unui ax care era înconjurat de pereţi confecţionaţi din pietre. Perioada în care au început să apară aceste tipuri de morminte s-a numit perioada Kofun.
Printre primele morminte kofun se numără cel construit în zona Makimuku, din partea sud-estică a bazinului Nara, construit în secolul III d.Hr.
Kofunul Daisen, localizat la ieşirea din oraşul antic Skai, din Osaka, are o mărime impresionantă. Construit la mijlocul secolului V, mormântul are 35 de metri înălţime şi 486 de metri lungime, fiind de două ori mai mare decât baza piramidei din Giza.
În Japonia, există 161.560 de morminte kofun. Multe au fost distruse de fenomenele naturale şi au rămas doar nişte movile de pământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS