24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin Tamara Buciuceanu-Botez, premiată la TIFF Sibiu

Tamara Buciuceanu-Botez, premiată la TIFF Sibiu

Tamara Buciuceanu-Botez – una dintre cele mai îndrăgite și apreciate actrițe din România – a fost celebrată sâmbătă seara, la Sibiu, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), pentru impresionanta sa carieră de 64 de ani, prilej cu care ”Doamna comediei românești” a mărturisit că se simte „extraordinar, foarte tânără, bucuroasă și fericită” că publicul nu a uitat-o.

„Am trăit două vieți: a mea, care peste o lună face 87 de ani și tot a mea — 64 de ani de teatru. Mă simt foarte tânără, bucuroasă, fericită că văd atâta lume. Înseamnă că nu m-a uitat nimeni. (…) Și pentru că mie nu îmi place să vorbesc mult decât când joc sau filmez pe scenă, vreau să închei așa, ca să nu vă plictisesc: De mic copil, m-am gândit ce o să mă fac dacă mă întreabă cineva. Am să iau de la capăt ceea ce am făcut. Și când nu veți mirosi flori de câmp pe scenă seara, poate vă veți întreba atunci unde o fi plecat Tamara. Vă mulțumesc că nu m-ați uitat”, a declarat Tamara Buciuceanu-Botez, la primirea premiului de excelență pentru întreaga carieră.

Tamara Buciuceanu-Botez a declarat jurnaliștilor că „toate amintirile din cariera sa sunt frumoase”. Întrebată dacă personajul interpretat de ea, Aneta Duduleanu, în filmul „Cuibul de viespi”, s-ar descurca în timpurile noastre, actrița a răspuns: „Țața? Greu. Foarte greu”.

Regizorul Tudor Giurgiu, directorul TIFF, i-a înmânat actriței premiul, Tamara Buciuceanu-Botez spunând despre acesta că „aduce oamenilor cultură și asta e cel mai mult”.

La rândul său, directorul TIFF a apreciat că filmul „Cuibul de viespi” este „o creație specială, unică” a cinematografiei românești și și-a manifestat speranța că „la filmul următor va avea ceva de lucru”, dând de înțeles că intenționează să o invite pe „Doamna comediei românești” să joace într-o producție regizată de el.

TIFF Sibiu, ajuns la cea de a zecea ediție, continuă și duminică, ultima proiecție din festival fiind „Aventurile lui Nelly”, o producție germană, filmată la Sibiu. Acest film poate fi urmărit duminică seara, de la ora 22,00, în Piața Mare din Sibiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS