10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinEmil Boroghină va susţine un recital de poezie la Tel Aviv, cu ocazia Zilei limbii române

Emil Boroghină va susţine un recital de poezie la Tel Aviv, cu ocazia Zilei limbii române

Emil_Boroghina

Actorul și regizorul Emil Boroghină va susține pe 17 septembrie, la Teatrul Karov din Tel Aviv, un recital extraordinar de poezie cu titlul „Mai tare decât moartea e iubirea – din poezia de dragoste a lumii”, informează Agerpres.ro. Potrivit unui comunicat al Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, organizatorul evenimentului, recitalul se va desfășura sub egida Zilei limbii române. Spectacolul va avea loc în limba română, intrarea fiind liberă în limita locurilor disponibile.

Emil Boroghină este actor, regizor, societar de onoare al Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, director fondator al Festivalului Internațional „Shakespeare” din România, președintele Fundației „Shakespeare”, vicepreședintele Rețelei Europene a Festivalurilor „Shakespeare” şi membru al Senatului UNITER. În 1997, British Council i-a acordat lui Emil Boroghină „Premiul pentru cel mai bun manager de teatru din România”, iar în 2011 „Premiul pentru întreaga activitate în sprijinirea și promovarea relațiilor culturale româno-britanice”. Sub conducerea lui Emil Boroghină, Festivalul Internațional „Shakespeare” a primit „Premiul de excelență pentru calitatea excepțională a ediției din anul 2006”, acordat de UNITER.

Ziua limbii române se sărbătorește la data de 31 august, după ce pe 19 februarie 2013, Plenul Camerei Deputaților a adoptat cu 312 voturi „pentru”, două „împotrivă” și cinci abțineri, un proiect de lege, prin care se instituie ziua de 31 august ca „Ziua limbii române”. Legea a fost promulgată de președintele Traian Băsescu la 13 martie 2013 și publicată în Monitorul Oficial la 19 martie 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS