10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDouă proiecte româneşti, nominalizate în finala unei importante competiţii mondiale de arhitectură

Două proiecte româneşti, nominalizate în finala unei importante competiţii mondiale de arhitectură

Două proiecte propuse de o companie românească se numără printre propunerile selecţionate în finala competiţiei mondiale considerată echivalentul Premiilor Oscar în arhitectură, informează Adevărul. Festivalul Mondial de Arhitectură a selectat 338 de proiecte originale, care au ajuns pe lista scurtă a concursului pentru desemnarea „Clădirii Viitorului”. Printre ele se numără şi două proiecte ale companiei româneşti S.C. Novelty AE. Proiectul Skyline, clădire care ar urma să găzduiască centrul de antrenament al Marinei Române din Constanţa, a fost propus la categoria clădire educaţională, în timp ce Proiectul Legacy – un complex balneo-spa, medical şi cu o salină, înconjurat de parcări exterioare şi cu un parc suspendat – a fost selectat la categoria clădiri din domeniu sănătăţii.

În cadrul acestei competiţii, la categoria clădiri culturale s-a remarcat proiectul pentru Teatrul Wembley, al arhitectului Flanagan Lawrence, din Londra. Dintre proiectele pentru un complex destinat timpului liber a ieşit în evidenţă Parcul Acvatic propus de compania Aedas din Hong Kong şi cel pentru resortul Vommuli Eco Awarness, al Warner Wong Design din Maldive. La categoria clădiri comerciale s-au remarcat mai multe proiecte, printre care Twist, al companiei suedeze Belatchew Arkitekter.

Câştigătorii Festivalului Mondial de Arhitectură vor fi anunţaţi în perioada 4-6 noiembrie, în cadrul festivalului care va avea loc la Singapore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS