5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGiulgiul din Torino, expus pentru prima dată în ultimii 5 ani

Giulgiul din Torino, expus pentru prima dată în ultimii 5 ani

Celebrul Giulgiu din Torino a fost expus din nou credincioşilor, pentru prima dată în ultimii cinci ani. Zeci de mii de creştini au venit la Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul din oraşul italian, pentru a vedea veşmântul care a acoperit trupul lui Isus Christos.

Arhiepiscopul din Torino a oficiat o slujbă specială odată cu dezvăluirea pentru enoriaşi a giulgiului în care ar fi fost înfăşurat Iisus Hristos, la scurt timp după moarte. Catedrala a fost plină până la refuz, iar mulţi credincioşi au fost nevoiţi să urmărească ceremonia din piaţă.

Autorităţile italiene anticipează că, până pe 24 iunie, cât va rămâne în catedrală, peste un milion de creştini vor veni să vadă veşmântul. Vizionarea este gratuită, dar pelerinii trebuie să îşi facă programare din timp.

Giulgiul este înrămat, iar temperatura şi umiditatea din interiorul raclei transparente sunt controlate strict, pentru ca materialul să nu se deterioreze.

Când a fost expus ultima oară, în 2010, peste două milioane de oameni au sosit pentru a vedea veşmântul. Povestea giulgiului nu e lipsită de controverse. Mai mulţi experţi susţin că nu ar fi fost folosit pentru acoperirea trupului lui Hristos, ci că ar fi o copie realizată în anii 1300.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS