10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFilmul "AFERIM!" va avea premiera mondială astăzi, la Berlinala 21015

Filmul „AFERIM!” va avea premiera mondială astăzi, la Berlinala 21015

Singurul lungmetraj românesc din competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, “AFERIM!” în regia lui Radu Jude, va avea premiera mondială astăzi. Evenimentul este programat la ora 17.00, ora României, la Berlinale Palast, locaţia principala al celui mai important festival internaţional de film al începutului de an.  Echipa filmului va paşi pe covorul roşu începând cu ora 16.30, şi va putea fi urmărită într-o transmisiune live şi pe pagina oficială a festivalului : http://www.berlinale.de/en/im_fokus/live-streaming/index.html

Premiera mondială va avea loc în prezenţa actorilor Teodor Corban, Cuzin Toma, Mihai Comănoiu, Alexandru Dabija, coscenaristul Florin Lăzărescu, monteurul Cătălin Cristuţiu, scenografa Augustina Stanciu, designerul de costume Dana Paparuz, producătorul Ada Solomon dar şi a regizorului Radu Jude.

“AFERIM!” este unul dintre cele mai aşteptate filme ale Festivalului de la Berlin. Prestigioasa revista de specialitate IndieWire a inclus pelicula în topul lungmetrajelor pe care editorii publicaţiei le recomandă.
După premiera mondială o parte din echipa filmului va participa la o sesiune specială de întrebări şi răspunsuri, Q&A care va avea loc la Berlinale Open House.

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, “AFERIM !” în regia lui Radu Jude, este un un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţară Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul sau (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).
Radu Jude intră în competiţie cu nume mari ale cinematografiei mondiale, printre care Werner Herzog, Terrence Malick, Peter Greenaway sau Jafar Panahi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS