10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMormântul unei regine necunoscute, descoperit în Egipt

Mormântul unei regine necunoscute, descoperit în Egipt

piramida

Arheologii cehi au descoperit în Egipt mormântul unei regine până acum necunoscută, Khant Kaous III, soţia unui faraon din cea de-a V-a dinastie, care a domnit în urmă cu 4.500 de ani, a anunţat Ministerul Antichităţilor din Egipt.
Mormântul a fost descoperit la sud-vest de Cairo, în situl arheologic Abou Sir, care conţine mai multe piramide ale unor faraoni din a V-a dinastie, ce au domnit în Egiptul de Sus. Această descoperire „ne va permite să ne lămurim în legătură cu anumite aspecte necunoscute din a V-a dinastie, care, alături de a IV-a dinastie, au fost martorii construcţiei primelor piramide“, a precizat ministrul egiptean Mamdouh al-Damaty. Mormântul datează de la mijlocul celei de-a V-a dinastii egiptene (2494 î.e.n. – 2345 î.e.n.) și a fost descoperit în situl complexului funerar al lui Neferefre, faraon din a V-a dinastie, a precizat coordonatorul misiunii arheologice cehe, Miroslav Barta, precizând că „acest aspect duce la concluzia că regina era soţia lui Neferefre“.
Arheologii au descoperit în acel sit unelte din viaţa cotidiană, 24 din calcar şi alte patru din aramă, ca şi inscripţii murale realizate de muncitorii care au realizat monumentul funerar, inclusiv numele şi titlurile deţinute de regina defunctă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS