Acasă Magazin Francezul Jean Tirole a câștigat Premiul Nobel pentru Economie

Francezul Jean Tirole a câștigat Premiul Nobel pentru Economie

 

Profesorul francez Jean Tirole (Foto: lepoint.fr)
Profesorul francez Jean Tirole (Foto: lepoint.fr)

Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2014 a fost atribuit profesorului francez Jean Tirole, pentru analiza sa referitoarea la puterea şi reglementarea pieţei, a anunțat  luni, la Stockholm, Comitetul Nobel. „Jean Tirole este unul dintre cei mai influenţi economişti ai vremurilor noastre. În primul rând, el a clarificat modul în care putem înţelege şi reglementa industriile cu câteva firme puternice”, a precizat Comitetul de decernare a premiului. Economistul Jean Tirole, denumit de presa franceză ca fiind Sherlock Holmes al economiei, va primi un premiu de 8 milioane de coroane suedeze (1,1 milioane dolari).

Premiul Nobel pentru economie a fost instituit în anul 1968 de către Banca Centrală a Suediei și a fost decernat pentru prima dată în 1969. Premiul este finanțat de Banca Centrala a Suediei, spre deosebire de celelalte premii, care sunt finanțate de Fundația Nobel.
Odată cu atribuirea premiului pentru Economie se încheie sezonul 2014 al Premiilor Nobel.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version