14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazin17 ani de la moartea Prinţesei Diana

17 ani de la moartea Prinţesei Diana

Astăzi se împlinesc 17 ani de la moartea Prinţesei Diana. Mulți dintre cei care au iubit-o pe Prinţesa Inimilor îi vor aduce flori şi suveniruri la Palatul Kensington, dar şi la locul în care îşi doarme somnul de veci, la Althorp, lângă Londra.
Prinţesa de Wales şi-a pierdut viaţa pe 31 august 1997, la vârsta de 36 de ani, în urma unui accident de maşină care a avut loc în tunelul Alma din Paris.

Diana, Prințesă de Wales (Diana Frances, născută Spencer) a fost prima soție a lui Charles, Prinț de Wales, moștenitorul tronului Regatului Unit. Fiii lor, William, Prinț de Wales și Prințul Henry (Harry), sunt al doilea și al treilea în linia de succesiune la tronul britanic și a celor cincisprezece state supuse Angliei. De la căsătoria din 1981 până la divorțul din 1996 a fost numită Her Royal Highness The Princess of Wales (Alteța Sa Regală Prințesa de Wales), iar după divorț, Diana, Princess of Wales (Diana, Prințesă de Wales).
Figură publică de la anunțul logodnei sale cu Prințul Charles, Diana a rămas centrul atenției aproape constante a privirii cercetătoare a massmediei din Marea Britanie și din întreaga lume atât în timpul căsniciei sale, cât și după divoț. Moartea ei subită într-un accident de mașină a fost urmată de o dovadă spontană și prelungită de tristețe publică. Replicile contemporanilor privind viața și moștenirea lăsată de Diana au fost diverse, însă ceea ce a rămas este o fascinație remarcabilă a oamenilor pentru prințesă. Mult așteptata anchetă a medicului legist a ajuns la concluzia că Diana a fost ucisă în urma unui accident de mașină, șoferul fiind orbit de bliț-ul paparazzi-ilor care o urmareau pe prințesă.
Şoferul maşinii în care se aflau Diana şi iubitul ei, Dodi Al Fayed, a accelerat pentru a scăpa de paparazzi. Maşina a scăpat de sub control şi s-a zdrobit de pilonii care susţin tunelul.
Era încă în viaţă când au sosit ambulanţele dar imediat ce a ajuns la spital, prinţesa Diana a suferit un stop cardiac, iar medicii nu au mai putut face nimic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS