5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPrognoza meteo pentru următoarele trei zile

Prognoza meteo pentru următoarele trei zile

În sudul ţării, vremea se răcoreşte şi devine instabilă. Maximele termice de astăzi au fost cu până la 5 grade mai scăzute faţă de ieri: 30 de grade la Craiova şi Râmnicu Vâlcea, 31 de grade la Giurgiu şi Călăraşi şi 28 de grade în Buzău. Înnorările se vor accentua şi vor fi ploi ce pot avea şi caracter torenţial în dealurile subcarpatice şi la munte, iar după lăsarea serii local şi în rest. Este posibil să cadă grindină, iar vântul se va intensifica pe timpul ploilor. Averse şi descărcări electrice sunt posibile cel mai probabil spre seară şi noaptea, informează realitatea.net.

Sâmbătă aversele nu ocolesc aproape nici o regiune a ţării, dar ocupă suprafeţe mai mari din jumătatea de sud. Sunt ploi de vară, însoţite de fenomene electrice şi de scurte intensificări ale vântului. Izolat se vor cumula cantităţi însemnate de apă şi nu este exclus să cadă grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 de grade în depresiuni şi cel mult 29 de grade în extremitatea de sud – aşadar răcoare în aproape toată ţara.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi în ultima zi a săptămânii. În vest, centru, nord şi la munte, soarele va şi scump la vedere şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantităţile de apă vor fi însemnate şi se menţin condiţiile de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 grade în Dealurile de Vest şi 29, posibil şi 30 de grade în Câmpia Română.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS