17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAtenționare de călătorie în Bosnia şi Herţegovina din pricina inundaţiilor

Atenționare de călătorie în Bosnia şi Herţegovina din pricina inundaţiilor

Ministerul Afacerilor Externe a transmis o atenţionare pentru cetăţenii care se deplasează pe teritoriul Bosniei şi Herţegovinei cu privire la inundaţiile care afectează  principalele regiuni.
Astfel, toate drumurile de acces (europene sau regionale) către localităţile Maglaj, Doboj, Bijelina, Zvornik, Brcko, Modrica, Bosanski, Samac, Tuzla, Vares,  Sarajevo (Ilidza, Novi Grad) şi Olovo sunt blocate de inundaţii sau alunecări de teren şi multe dintre localitățile evacuate au rămas fără electricitate. Localităţile Vogosca şi Visoko au fost cel mai grav afectate.
De asemenea, drumurile naţionale M-17 şi M-18 sunt afectate pe anumite porţiuni, fiind impracticabile din cauza aluncărilor de teren.

Traficul feroviar este suspendat pe următoarele secţiuni:
– Tuzla, Banovici, Zvornik, Doboj şi Brcko;
– Brcko-Banovici, în Zivnice;
– Zenica-Maglaj, în Topcic Polje.

Punctul de frontieră Sremska Raca dintre Serbia şi Bosnia şi Herţegovina a fost închis vineri 16.05.2014, orele 19.00, din cauza creșterii alarmante a nivelului râului Sava.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care doresc să tranziteze Bosnia şi Herțegovina să evite zonele menționate în următoarele 5-7 zile şi să urmărească atenționările emise de către instituțiile de specialitate pe acest subiect înainte de a se deplasa pe teritoriul acestui stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS