27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAlibi de închiriat

Alibi de închiriat

Un tip nou de job pare să câştige tot mai mult teren în Germania. O prestigioasă revistă germană a acordat recent în paginile sale un spaţiu amplu poveştii unui actor cu totul special, pe numele său „temporar“ Felix Brahmst. El are 35 de ani şi este angajatul unei agenţii de alibiuri. Altfel spus, domnul cu pricina poate fi închiriat pentru o seară de doamnele şi domnii aflaţi la ananghie. De exemplu, cea mai recentă clientă a sa a fost o doamnă ceva mai dificilă, care şi-a dorit un însoţitor la o petrecere a companiei la care lucrează. Rolul lui Felix era să îi fie iubit, dar nu avea voie să o atingă. În zece minute, actorul şi-a creat un „scenariu“ pentru o relaţie care oficial a început în urmă cu şase luni. Acesta este cel mai dificil aspect al jobului său: nu există un scenariu. Iar pentru clienţii săi, de obicei respectivul eveniment este deosebit de important. „Situaţia este reală. Asta este deosebit la rolul meu“, spune Felix.  De la început, el trebuie să afle până unde are voie să meargă. Clienta a fost clară: fără sărutări pe gură. Din câte se pare, tânăra vroia să le ascundă colegilor săi că este lesbiancă.
Din când în când, câte o îmbrăţişare, un pupic delicat pe obraz sau o privire tandră… Brahmst are experienţă în rolul unui amant. Colegii clientei sale au reacţionat diferit. Unii s-au bucurat, alţii l-au luat la întrebări, cert e că şi-a convins auditoriul. După acea seară, nu a mai auzit nimic de clienta sa. „Sigur le-a povestit colegilor că s-a terminat. Poate să dea vina, fără probleme, pe mine“, spune actorul.

Două vieţi separate

 Felix a studiat actoria, în 11 ani a interpretat diferite roluri în piese de teatru şi a avut apariţii scurte şi la televizor. „Amuzant la meseria asta este faptul că eu aflu foarte multe lucruri despre clienţii mei, iar ei nu ştiu nimic despre mine“, spune Brahmst. Aceştia nu îi află nici măcar numele real. Agenţia îl închiriază sub un pseudonim. Până acum, nici unul dintre clienţii săi nu i-a pus vreo întrebare personală. „Din câte se pare, doamnele nu doresc să îşi cunoscă partenerul de-o seară. Şi le înţeleg“, spune el.
Actorul ar dori să îşi ţină separate cele două vieţi ale sale, căci reacţiile prietenilor săi când au auzit de noul său job, au variat de la neînţelegere până la repulsie. Doar un coleg de breaslă i-a considerat „misiunile“ ca fiind „mai degrabă interesante“. „La urma urmei, la începutul carierei un actor acceptă orice rol i se oferă. Puţini sunt cei care dau lovitura din prima“, crede Brahmst. Pentru el, această profesie este o alternativă la o carieră de chelner. Actorul câştigă într-o seară în jur de 150 – 200 de euro. În funcţie de solicitări, merge prin toată Germania, costurile fiind suportate de clientă. Iar serviciile sale sunt variate. El asigură şi asistenţă telefonică, preţul fiind de 17,60 euro pe apel. Felix a găsit această slujbă neobişnuită pe internet. Nu a existat nici un interviu propriu-zis, iar şeful agenţiei şi ceilalţi angajaţi nu l-au văzut niciodată la faţă. Toate aranjamentele se fac la telefon. Actorul are limite clare. „Refuz să acopăr pedofili sau extremişti de dreapta. Imediat ce aş auzi de vreo acţiune ilegală, aş suna la poliţie“, promite el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS