5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReguli pentru prevenirea incendiilor în timpul Sărbătorilor Pascale

Reguli pentru prevenirea incendiilor în timpul Sărbătorilor Pascale

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj avertizează asupra necesităţii respectării anumitor reguli în zona şi in interiorul bisericilor, pentru a se evita producerea unor evenimente neplăcute în timpul Sărbătorilor de Paşte. ISU Dolj a transmis o listă care cuprinde principalele măsuri specifice pe care preoţii trebuie să le ia pe timpul sărbătorilor religioase, la care se aşteaptă să participe un număr foarte mare de credincioşi.
Reprezentanţii ISU Dolj fac următoarele recomandări:
– evacuarea din interiorul bisericilor a covoarelor, mochetelor, scaunelor şi băncilor şi menţinerea culoarului central degajat;
– amplasarea mijloacelor de încălzire la distanţe de siguranţă faţă de elementele de construcţie, decoruri sau mobilier care sunt combustibile;
– permiterea accesului credincioşilor în incinta lăcaşului de cult în limita capacităţii acestuia
–  supravegherea permanentă a sistemelor şi mijloacelor de încălzire
– informarea enoriaşilor cu privire la regulile minimale ce trebuie respectate în biserică şi în afara acesteia, în vederea prevenirii incendiilor
De asemenea, se interzice lăsarea lumânărilor sau a candelelor aprinse în lăcaşuri de cult, inclusiv în chilii, fără a fi supravegheate.

La rândul lor, reprezentanţii ISU Gorj au transmis recomandări adresate enoriaşilor, care sunt aşteptaţi să participe la slujbele religioase din această perioadă. Lista cuprinde următoarele recomandări:
– aprinderea lumânărilor de către enoriaşi se face în afara bisericilor, în locuri special amenajate şi prevăzute cu mijloace de primă intervenţie.
– căile de acces, intervenţie şi evacuare a persoanelor şi bunurilor în caz de incendiu, marcate în conformitate cu cerinţele normative, se menţin în permanenţă libere şi practicabile
– parcarea maşinilor private se face doar în locurile special amenajate, pentru a nu afecta negativ activitatea forţelor de intervenţie în caz de urgenţă.
De asemenea, la întoarcerea de la biserică acasă, credincioşilor li se recomandă să nu lase nesupravegheate lumânările şi candelele aprinse sau în apropierea unor obiecte şi materiale combustibile.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS