16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Viaţa pe Lună

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, într-o emisiune de televiziune dedicată Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), că, peste 50 de ani, oamenii vor trăi pe Lună şi se vor afla în drum spre Marte, considerând că acest secol va fi „cu adevărat o epocă a spaţiului“.
În timpul emisiunii de televiziune „Live from Space“, celebrul astrofizician a spus că oamenii vor avea colonii pe Lună „în următorii 50 de ani“ şi că alţi oameni vor trăi pe Marte până în anul 2100, informează dailymail.co.uk.
Dacă nu vor fi colonizate alte planete, profesorul Hawking crede că rasa umană se va confrunta cu riscul unei extincţii iminente, întrucât prea mulţi oameni vor trăi pe Terra, iar planeta noastră nu poate să suporte un număr infinit de locuitori.
„Planeta noastră este o lume veche, ameninţată de o populaţie în expansiune şi resurse limitate. Trebuie să anticipăm aceste ameninţări şi să avem un plan B. Dacă vrem ca specia noastră să supravieţuiască în următorii 100 de ani sau în următorii 1.000 de ani, atunci este imperativ să călătorim în negura spaţiului pentru a coloniza lumi noi din Cosmos. Dacă vom urma această cale, atunci nu am nici un dubiu că acest secol va rîmâne în istoria omenirii ca Era Spaţială“.
Stephen Hawking este unul dintre cei mai apreciaţi oameni de ştiinţă din lume, fiind cunoscut pentru lucrările sale despre găurile negre şi pentru cartea sa „Scurtă istorie a timpului“ („A Brief History of Time“), devenită un bestseller internaţional.
Fostul şef al catedrei de matematică de la Universitatea Cambridge, un post deţinut în trecut şi de Isaac Newton, a fost de multe ori criticat în trecut din cauza comentariilor sale despre religie. Cartea sa intitulată „The Grand Design“, lansată în 2010, a provocat un scandal uriaş în rândul liderilor religioşi, deoarece Hawking susţinea în acest volum că nu este nevoie de o forţă divină pentru a explica apariţia Universului.
De asemenea, Hawking este autorul volumului „Scurtă istorie a timpului“, una dintre cele mai de succes cărţi din literatura ştiinţifică, şi al volumului „George şi cheia secretă a universului“.
Stephen Hawking a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic în 1982 şi este membru al Academiei de Ştiinţe Americane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS