22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Fanteziile erotice

Fanteziile erotice reprezintă, de fapt, experienţe erotice imaginate de o persoană. Baza lor poate fi reală (şi poate consta într-o experienţă sexuală plăcută din trecut) sau nu, conform site-ului www.sfatulmedicului.ro.

Fanteziile erotice sunt majoritatea excitante în momentul în care sunt imaginate, deşi persoanele realizează că, poate, punerea lor în practică nu le va stârni aceleaşi sentimente şi plăceri. Ele pot fi simple sau elaborate (implicând sunete, lumini, mai multe personaje, chiar o poveste şi o intrigă), pot fi scurte (când constau în imagini cu tentă şi conotaţie erotică) sau pot dura ceva mai mult. Motivele pentru care apar sunt numeroase şi foarte diverse: de la atingerea orgasmului până la adormirea mai rapidă sau mai liniştită.
Fanteziile erotice sunt experienţe universale, ce apar în anumite momente ale dezvoltării individuale. Ele pot fi pozitive, negative sau pot fi combinate. Sunt influenţate de experienţe trecute şi, la rândul lor, pot influenţa comportamentul sexual viitor al individului.

Fanteziile erotice sunt normale!

Fanteziile erotice sunt considerate ca fiind normale, majoritatea persoanelor experimentând astfel de senzaţii. Ele fac parte din sexualitatea umană şi au rol adjuvant pentru o viaţă sexuală cât mai normală şi plăcută. Fanteziile sexuale sunt, aşa cum le spune numele, simple fantezii, închipuiri, fructe ale imaginaţiei fiecăruia. Sunt lipsite de riscuri şi, de cele mai multe ori, sunt extrem de plăcute – atât de plăcute încât duc individul spre orgasm. Fanteziile apar în orice moment al zilei şi sunt de cele mai multe ori create din dorinţa individului de a se elibera de reţineri sexuale şi de a-şi imagina scenarii excitante. Se pare că aceia care au cele mai multe fantezii erotice sunt cei introvertiţi, care visează foarte mult cu ochii deschişi. Fanteziile pot include violuri, răpiri, castrări sau orice alte forme de contacte sexuale, indiferent cât de violente.
Majoritatea persoanelor cu fantezii erotice sunt conştiente de faptul că acestea rămân doar în stadiul de dorinţă şi că nu se vor concretiza. Uneori, tocmai faptul că sunt interzise le face să fie şi mai sexy şi să îl excite atât de mult pe cel care le-a imaginat. Fanteziile nu reflectă în mod obligatoriu comportamentul sexual, nevoile sau dorinţele individului în materie de sex.
Fanteziile masculine conţin foarte multe detalii de natură fizică (sunt foarte „anatomice“), în timp ce fanteziile femeilor sunt mult mai emoţionale şi mai afective.
Deşi sunt acceptate de specialişti ca fiind perfect normale, fanteziile sexuale sunt văzute uneori în mod diferit de societate. În multe locuri, fanteziile erotice sunt încă un subiect tabu, despre care indivizii sunt prea jenaţi şi ruşinaţi să vorbească şi pe care nu îl recunosc uşor. Civilizaţiile vestice acceptă fanteziile erotice ca aparţinând unei vieţi sexuale normale, ca fiind elemente naturale cu influenţă pozitivă asupra sexualităţii. Totuşi, deşi foarte multe culturi acceptă fanteziile, persoanele încă încearcă sentimente de vină că au asemenea gânduri, iar această idee poate duce în timp la apariţia sau agravarea unor disfuncţii sexuale sau probleme de cuplu.

Punerea în practică a fanteziilor sexuale

Există persoane care îşi doresc foarte mult să pună în practică fanteziile alături de partener, considerând acest lucru un puternic stimulator sexual. Trebuie totuşi să se ţină cont că ce este plăcut în gând poate fi mai puţin plăcut în practică (în special dacă este vorba de practici sexuale mai bizare sau mai violente). De aceea, fanteziile ar trebui întâi discutate cu partenerul şi doar dacă acesta este de acord pot fi puse în practică.
Fanteziile înseamnă plăcere, deci orice o strică trebuie exclus sau cel puţin schimbat, astfel încât să fie pe placul tuturor.
În cazul în care unul dintre parteneri îşi exprimă dorinţa de a-şi realiza o fantezie erotică, celălalt nu este obligat să accepte, indiferent de motiv. Sexul poate fi la fel de plăcut şi în lipsa unor practici erotice mai deosebite, oricât de mult ar părea că îl excită pe cel care le-a imaginat. Sexul presupune libertate – inclusiv libertatea de a spune „nu“.
Există şi varianta în care fantezia pare atrăgătoare doar în imaginaţia individului, iar practicarea ei îi scade oarecum din efect şi din intensitate. În această situaţie, partenerii pot avea sex normal, însă îşi pot imagina că sunt în cu totul alt scenariu: fac sex cu altcineva, că partenerul este diferit, că decorul este complet schimbat. Astfel situaţia devine mult mai sexy şi fantezia poate fi chiar mai excitantă.
Unele cupluri îşi pun constant în practică fanteziile, ceea ce le oferă partide de sex cu adevărat pasionale.
Specialiştii recomandă ca fanteziile erotice să fie însoţite, când sunt aplicate, de diverse poziţii sexuale. Varietatea şi, mai ales, creativitatea sunt foarte importante.
În cazul în care fanteziile încep să înlocuiască însă practicile sexuale normale sau dacă individul devine obsedat de aplicarea lor, atunci ar putea să apară probleme şi se impune consultarea unui specialist.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS