14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinIrezistibilă în dormitor

Irezistibilă în dormitor

Aşternuturi de mătase, curgând seducător pe pat, fâşii delicate de şifon, bătăi repezi de inimă, lenjerie luxoasă… Toate acestea ocupă, fără doar şi poate, primele locuri în topul obsesii­lor unei verita­bile femei seducătoare, mai înainte de genţi, curele şi pantofi trendy, conform ghidului Elle.

Adevărul e că orice femeie visează să arate irezistibil într-un neglijeu de mătase, sau să fie seducătoare în lenjerie sexy, ori dragălaşă într-un baby-doll. Ghidul Elle te învaţă ce trebuie să faci pentru a fi cât mai sexy în dormitor, plus… alte lucruri, la fel de pline de înţelepciune.
Experţii susţin că părul lucios trezeşte automat în subconştientul masculin ideea de fertilitate şi ampli­fică instinctele sexuale. Deci, dă-i părului tău cât mai multă strălucire, hrănindu-te cu alimente bogate în biotină (ouă, banane, iaurt, fasole, mazăre). Foloseşte produse şi proceduri de styling, pentru ca părul să rămână mătăsos şi cât mai natural. Puţină spumă coafantă e tot ce îţi trebuie. Sau, dacă e să urmezi sfatul celebrului hairsty­list Orlando Pita, „poţi, cel mult, să foloseşti ceară de păr, pe care o aplici pe părul uscat, alegând (strategic) câteva şuviţe pe care să le direcţionezi, seducător, către faţă“.
E o mare diferenţă între naturaleţea studiată şi cea neglijentă. Estée Lauder spunea: „Nu există femei urâte, ci doar femei neîngrijite“.
Aprinde flacăra dorinţei

Câteva lumânări aprinse ici şi colo te vor face mai seducătoare, în schimb, lumina de neon sau una prost amplasată sunt cea mai proastă alegere posibilă. Dacă lumânările aprinse îţi aduc în minte numărul de telefon de la pompieri, aprinde undeva, pe o noptieră, o veioză cu lumină discretă.
Alege culori neutre în tonuri calde pentru dormitorul tău. Decoratorii spun că o nuanţă gălbuie, precum coaja de ou, dă o strălucire aparte pielii.
Poziţia clasică de a sta întinsă poate fi plictisitoare şi demodată, dar te face să arăţi cel mai bine. Pentru a fi seducătoare trebuie să ai grijă de pielea ta. La fel recomandă make-up artistul Pat McGrath. Un peeling corporal cu acid glicolic nu e atât de înfricoşător pe cât sună, iar marele avantaj e că te scapă de pielea uscată, ternă şi predispusă la coşuri. Altă soluţie ar fi exfolierea cu sare marină.

Alege ce ţi se potriveşte

Sophia Loren e un sex-symbol, deşi are forme generoase. „O femeie trebuie să fie sexy, dar în acelaşi timp trebuie să se simtă confortabil“. În termeni de shopping, asta înseamnă că nu trebuie să-ţi cumperi lenjerie măsura 8 dacă tu ai măsura 12. Deci, alege ce ţi se potriveşte.
Un sutien de culoarea pielii arată superb sub o bluză transparentă. Important e ca, atunci când situaţia o cere, să poţi renunţa la el pentru ceva mai sexy.
Băr­baţii sunt programaţi genetic să fie seduşi de fe­mei­le cu ochii mari (în mintea lor simbo­lizează vulnerabi­litate şi-i fac să se simtă mai… bărbaţi).
Dick Page, alt make-up artist celebru, sugerează să umezeşti vârful unui creion khol negru şi să conturezi generos linia genelor. Apoi, cu un beţişor de vată, întinde culoare pe pleoapa mobilă şi puţin sub ochi, ca şi când te-ai fi mâzgălit. „Dar, nu uita: există mâzgăleli bune şi rele. Ideea e că, în nici un caz, nu trebuie să arăţi ca o eroină şic“, atenţionează el.
„Nu ai nevoie de ruj roşu pentru a fi sexy, seducătoare şi su­perbă“, spune Dick Page. Poţi folosi un ruj transparent, doar cu un ton mai închis decât culoarea naturală a buzelor, atât cât să arate „uşor muş­cate“, recomandă el. „Condiţia e ca, în centrul buzei inferioare, să aplici cu degetele, discret şi cât mai natural, un strop de ruj roşu aprins“. Iar dacă vrei buze voluptuoase (fără colagen injectabil), urmează modelul vedetelor din filmele pentru adulţi: aplică în acelaşi loc (centrul buzei inferioare) un fard strălucitor. Dar, atenţie: totul trebuie să fie subtil, altfel rişti să devii Ru Paul în loc de Raquel Welch.
Nu există nimic mai incitant şi excitant decât un chip îmbujorat, ca după o partidă de amor. Iar pentru asta urmează reţeta Gisele: roşeşte dinainte (înainte de partida de amor). Mai exact, foloseşte fără restricţii fardul de obraz. „Chiar dacă într-o prezentare trebuie să fie palidă ca un porţelan chinezesc, Gisele apare de la toaletă îmbujorată. Apoi, toate celelalte fete se răzvrătesc: «Pat, vrem şi noi puţin fard de obraz!»“, declară amuzată Pat McGrath.

Se cere perfecţiune

O piele ca­tifelată şi netedă este cea mai importantă armă de seducţie. „Spots are never hot“ spun ameri­ca­nii, în traducere liberă: nu e la modă să ai coşuri. Deci, scapă urgent de ele!
Dacă ai fundul mare, fereşte-te de pantalonii scurţi. Cel puţin aceasta e părerea Melissei Odabash, cea despre care se spune că ar crea cele mai sexy costume de baie din lume. În concluzie: poartă bikini mici şi delicaţi, dar niciodată într-atât încât să te strângă.
Pantalonii scurţi din dantelă, cu talie joasă, sunt foarte la modă, dar, din nefericire, pentru majoritatea dintre noi, care în mod sigur nu suntem Gisele, înseamnă o mare problemă. Pentru noi există lenjeria cu croială înaltă, care ne face picioarele lungi şi conţine mai mult material, care să ne ascundă surplu­surile şi să le transforme în „rotunjimi“ seducătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS