10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Puterea mâinilor

După 45 de ani de practică în medicina convenţională, Pat Fleury a început să studieze alături de trei şamani – din triburile Hopi, Navajo şi Paiute – vindecarea pe bază de energie. „Am vrut să combin vindecarea cu mâinile, folosită din timpuri străvechi, cu ultimele descoperiri ştiinţifice, adică folosind fizica cuantică“, susţine Fleury, care a fondat, în Houston, un institut bazat pe vindecarea prin atingere (THI – Touch of Healing Institute), conform sfatulparintilor.ro.

Cursurile THI combină elemente de presopunctură, care face parte din spiritualitatea nativilor americani (indieni), cu metafizica hindu şi tehnici de eliberare spirituală, psihologie energetică şi alte modalităţi care au la bază ideea de curenţi electromagnetici care circulă prin şi în jurul corpurilor noastre şi care consideră că blocarea lor are ca efect îmbolnăvirea.
„Unii dintre clienţi nu vor să-mi spună ce îi doare, însă corpurile lor o fac şi cu ajutorul mâinilor detectez blocajele energetice“, susţine Fleury.
Chiar dacă ea crede că oamenii se pot vindeca prin înţelegerea şi controlul propriilor câmpuri electromagnetice, Fleury nu este împotriva medicinei convenţionale. De altfel, ea susţine că mulţi doctori participă la cursurile THI şi „sunt surprinşi cât de uşor se combină experienţa medicală obişnuită cu vindecarea energetică. Doctorii îşi dezvoltă percepţiile extrasenzoriale şi îşi acordă timp pentru a pune în practică aceste lucruri noi“.
Medicii din vechime, spune Fleury, „ar pune mâinile pe locul dureros în timp ce şi-ar întreba pacienţii ce se întâmplă în viaţa lor. Odată ce începi să pui astfel de întrebări şi să atingi zona cu probleme, vindecarea începe să funcţioneze“.

Scapă de durerea de cap

„Când copiii se confruntă cu o durere de cap, care este primul lucru pe îl fac mamele lor?“, întreabă Fleury. „Pun mâna pe fruntea micuţilor. Verifică să vadă dacă aceştia au febră, însă există şi un efect secundar. Aceea este zona celei de-a şasea chakra, astfel că atingerea oferă dragoste şi compasiune, care sparg blocajul energetic din cap“. O altă tactică pentru a scăpa de durerile de cap constă în apăsarea cu două degete unite (indexul şi mijlociul) a tâmplelor, apoi se încearcă vizualizarea „unei lumini albastre între cele două tâmple pentru a sparge blocajul“.

Reducerea durerii de spate

„Durerile de spate transmit adesea mesajul că încheieturile şoldurilor nu sunt echilibrate“, susţine Fleury. Pune mâinile pe şolduri în timp ce genunchii sunt uşor îndoiţi, apoi anunţă-ţi intenţia. „Vreau să fiu din nou în echilibru“. Acumulează energie în mâini şi pune-le iar pe şolduri. Pe urmă începe procesul de echilibrare a corpului, iar armonia îşi face apariţia în organism. Pe măsură ce şoldurile se echilibrează, „chiar vei simţi mişcarea lor. Apoi îţi vei da seama că mergi diferit pentru că eşti din nou într-o stare de echilibru“.

Înlătură durerile menstruale

Crampele menstruale arată că „sistemul tău hormonal este dat peste cap“, subliniază Fleury, „aşa că prima întrebare care îmi vine în cap este dacă am suficient magneziu în organism. Totodată ar trebui să te întrebi – iar asta face parte din psihologia energetică – de ce simţi durerea atât de tare?“. Ai grijă de primele două chakre, pune ambele mâini în zona abdomenului inferior. Mental, mergi în interiorul corpului, mergi la eul superior şi întreabă-te: „De ce simt durerea asta atât de mare?“. Această întrebare merge în subconştient şi te eliberează de emoţiile care provoacă contractarea muşchilor.

Calmează teama şi anxietatea

Pentru problemele emoţionale precum teama, Fleury utilizează meridianul inimii, o linie energetică puternică formată între vârful degetului mic al mâinii stângi şi inimă, „care separă corpul de minte“. Cu două sau trei degete ale celeilalte mâini, bate uşor zona dintre degetul mic şi încheietură, în timp ce te concentrezi pe problema emoţională şi spui cu voce tare „Renunţ la această problemă“. Bătutul pe meridianul inimii permite corpului să scape de problema emoţională cu care se confruntă. „Poţi face acest lucru oriunde, chiar şi când eşti în maşină şi eşti blocat în trafic“, consideră Fleury.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS