24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBeneficii ale lămâilor

Beneficii ale lămâilor

Lămâile au proprietăţi curative excelente şi tocmai de aceea nimic din ele nu ar trebui aruncat. Aceste fructe sunt folosite în diferite moduri, spre exemplu dând un gust excelent apei, ajută la curăţarea unor obiecte din casă sau oferă un plus de savoare unor preparate din bucătărie. Lămâile sunt singurul fruct alcalin, iar sucul de lămâie contribuie la menţinerea în echilibru a Ph-ului în organism.
Capacitatea de a echilibra Ph-ul organismului este unul dintre cele mai mari beneficii pe care îl aduc pulpa şi sucul de lămâie.
Lămâile sunt o foarte bună sursă de vitamina C şi flavonoide, care susţin sistemul imunitar şi procesul de respiraţie celulară.
Multe persoane folosesc doar sucul şi pulpa lămâilor. Însă, în cazul în care eşti obişnuit să arunci coaja, atunci ai putea să ai de pierdut. Iată care sunt avantajele folosirii integrale a lămâilor, potrivit site-ului MindBodyGreen.com. Atenţie, lămâile trebuie să fie bio!

Îţi oferă mai multe vitamine

Coaja de lămâie conţine de 5-10 ori mai multe vitamine decât sucul. Iată câteva dintre ele: vitamina C, vitamina A, beta caroten, calciu.  În cazul în care consumi coajă de lămâie în mod regulat, vei preveni osteoporoza, artrita reumatică, poliatritele inflamatorii şi alte afecţiuni ale oaselor. Digestia cojii de lămâie ajută la scăderea nivelului LDL (colesterolul rău) datorită flavonoidelor polifenoli. Vitamina C şi vitamina P ajută la curăţărea vaselor de sânge, prevenirea altor afecţiuni precum hipertensiunea, boli de inimă sau diabet.
 
Te ajută să lupţi împotriva cancerului

Coaja de lămâie este excelentă când este vorba despre distrugerea elementelor toxice din organism. Acest lucru înseamnă că ajută organismul să elimine elementele cancerigene. Coaja de lămâie conţine componenţi precum salvetrol Q40, cunoscut că luptă împotriva celulelor cancerigene. În plus, flavonidele din coajă sunt recunoscute pentru faptul că împiedică divizarea celulelor cancerigene. Asta înseamnă că un consum de coajă de lămâie poate fi o măsură preventivă împotriva dezvoltării unor tipuri de cancer precum cel de sân, colon şi piele. Un studiu a dezvăluit că ceaiul fierbinte cu coji de lămâi împiedică dezvoltarea celulelor cancerigene.
Ficatul are nevoie de lămâi pentru că acestea sunt un excelent stimulent natural al acestuia, prin capacitatea sucului de lămâie de a dizolva acidul uric şi alte toxine acumulate în ficat. Lămâia şi sucul de lămâie sunt adevărate medicamente pentru ficat şi pentru organism. Sucul proaspăt de la o lămâie adăugat într-un pahar mare de apă şi băut dimineaţa funcţionează ca un detoxifiant ideal pentru ficat.

Lămâia, singurul aliment din lume care este anionic

Sucul de lămâie are capacitatea de a curăţa intestinele şi a stimula peristaltismul intestinal.
Acidul citric din sucul de lămâie ajută la dizolvarea calculilor biliari, a depozitelor de calciu şi a pietrelor la rinichi.
Vitamina C din lămâi ajută la neutralizarea radicalilor liberi şi previne îmbătrânirea şi unele dintre cele mai grave forme de boli cronice. Nu doar sucul şi pulpa lămâii sunt un beneficiu, ci şi coaja de lămâie, care este o sursă foarte bună de fitonutrienţi puternici, eficace pentru tulburări ale creierului, cum ar fi boala Parkinson. Toată lămâia, consumată ca atare, este un excelent medicament natural pentru distrugerea viermilor intestinali.
Lămâia susţine respiraţia celulară şi stimulează absorbţia oxigenului la nivel celular. Primul om care a cucerit Everestul, Edmund Hillary, a reuşit această performanţă şi datorită lămâilor pe care le-a mâncat în timpul ascensiunii.
Sucul de lămâie distruge bacteriile care provoacă malaria, holera, difteria, febra tifoidă şi alte boli mortale.
Lămâia conţine o vitamină specială, numită vitamina P, care previne hemoragiile interne şi este foarte utilă în tratarea hipertensiunii arteriale. Retinopatia diabetică poate fi controlată şi ameliorată doar prin consumul de lămâi. Lămâile conţin 22 de compuşi anticancer, inclusiv limonen, un ulei care încetineşte sau opreşte creşterea tumorilor canceroase şi care stopează diviziunea celulară în celulele canceroase.
Lămâile sunt singurul aliment din lume care este anionic (are un electron în plus), spre deosebire de toate celelalte alimente, care au un electron în minus. Acest lucru este extrem de util pentru sănătate, deoarece interacţiunea dintre anioni şi cationi oferă toată energia celulară.
Lămâile conţin mai mult potasiu decât merele, potasiul fiind fundamental necesar în buna funcţionare a inimii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS