27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRemedii pentru a scăpa de mahmureală

Remedii pentru a scăpa de mahmureală

Mahmureala este o problemă frecventă după petrecerea de Revelion, iar site-ul realitatea.net vă propune câteva remedii care promit că vă scapă de mahmureală rapid, fără să fie nevoie să dormiți. Cafeaua este remediul clasic pentru migrena asociată mahmurelii, dar este şi un diuretic puternic, care va continua deshidratarea. Asigurați-vă deci că beți cel puţin două pahare de apă pentru fiecare ceaşcă de cafea că să vă reveniți rapid.

Nivelul de vitamină B12 scade dramatic în corp după o noapte de exces de alcool. Chiar dacă aveți la îndemână vitamine sub formă de pastile, un efect mai bun îl au verdeţurile bogate în vitamine B: spanac, brocoli, pătrunjel şi frunzele de sfeclă.

Citrice și fructe proaspete

Vitamină C este una dintre enzimele care contribuie la descompunerea mai rapidă a alcoolului în sânge. Sucul de citrice poate fi consumat înainte, după sau chiar în timp ce beți alcool pentru a atenua efectele mahmurelii. Portocalele şi grepfrutul au cel mai mare conţinut de vitamina C.

Dacă nu aveți la îndemână citrice, orice fruct proaspăt vă va ajuta să alungați mai repede mahmureala. Zahărul natural din fructe grăbeşte asimilarea alcolului şi vă poate ajuta să vă reveniți rapid după efectele excesului. Bananele scad aciditatea din stomac iar magneziul conţinut de ele ajută la relaxarea vaselor de sânge.

Comprese calde sau un duș fierbinte

O compresă caldă pe frunte poate elimina mai repede durerea de cap, atunci când aceasta este problemă principală a mahmurelii. Încălziți un prosop umed sau o pungă de orez la microunde şi aplicați compresa pe frunte şi pe tâmple.

În reflexoterapie, masajul tălpii drepte îmbunătăţeşte funcţiile ficatului. Masați uşor marginea exterioară a tălpii piciorului drept, de la degetul mic până la jumătatea tălpii. După câteva minute de masaj în timp ce stai în pat, vă veți simţi mai bine.

În mod ideal, o baie fierbinte aromată cu lavandă şi mentă v-ar ajuta să vă recuperați cel mai repede. Când n-aveți timp de asta, încercaț un duş fierbinte şi beți un pahar de apă înainte şi unul după.

Încă un pahar

Ultima soluţie, dacă toate celelalte au eşuat, este să beți puţin alcool. Specialiştii în  tratamente pentru mahmureală recomandă un cocktail Bloody Mary, amestecul dintre un shot de vodcă de calitate şi suc de roşii. Băutura vă va hidrată şi vă va mineraliza, dar pentru unii consumul de alcool ca leac de mahmureală este doar amânarea inevitabilului. 

Exerciţiile fizice vă ajută să eliminați mai repede toxinele din corp şi vă provoacă sete. Poate fi extrem de dificil să vă mobilizați să faceți mişcare în asemenea momente, dar acesta este un tratament eficient pentru mahmureală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS