16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAlimentaţie perfectă pentru o viaţă sexuală de senzaţie

Alimentaţie perfectă pentru o viaţă sexuală de senzaţie

Ştiai că tot ceea ce promovează sănătatea întregului corp poate aduce îmbunătăţiri substanţiale în dormitor? Ca orice maşină sofisticată, corpul omenesc funcţionează la cote maxime atunci când nici un aspect important nu este ignorat. Pentru a-ţi menţine trupul în condiţii optime de funcţionare, există câteva aspecte importante ale corpului şi minţii de care trebuie să ţii cont, conform www.eva.ro.

Atât la bărbaţi, cât şi la femei, fluxul de sânge care ajunge în organele genitale creşte stimularea sexuală. Se ştie că la bărbaţi acesta intensifică vitalitatea şi rezistenţa de erecţie. Dacă fluxul de sânge este scăzut, în mod sigur performanţele sexuale nu se vor ridica la cote maxime.
Cele mai multe diete pentru o viaţă sexuală de senzaţie se concentrează asupra stării de sănătate a inimii şi includ un consum ridicat de fructe, legume şi cantităţi moderate de carne. În doar şase săptămâni, o astfel de dietă poate creşte vitalitatea sexuală, potenţa şi sănătatea.
Miturile populare au făcut referiri la puterea afrodisiacelor ca fiind „deasupra“ priceperii sexuale. Numite astfel după numele Afroditei – zeiţa grecească a dragostei -, din cele mai vechi timpuri, bărbaţii şi femeile au fost în căutare de alimente, formule şi funcţii care au puterea de a stimula dorinţele sexuale şi de a îmbunătăţi performanţa în dormitor. În povestea epică a legendarului amant Casanova se crede că acesta consuma nici mai mult nici mai puţin de 60 de stridii în fiecare zi pentru a-şi creşte potenţa sexuală.
Se ştie prea bine că stridiile seamănă foarte bine cu organul sexual al femeii şi acesta este un motiv care stârneşte dorinţa sexuală; cunoscut este şi faptul că stridiile au concentraţii ridicate de zinc, fier şi dopamină. Efect asemănător cu cel al stridiilor au şi strugurii, afinele, ouăle, cerealele şi îngheţata de vanilie.
De exemplu, vitaminele din ouă pot reduce anxietatea de a performa sexual şi ejacularea prematură, calciul din îngheţata de vanilie provoacă orgasme mai puternice, iar acidul folic din cereale păstrează arterele curate şi direcţionează fluxul sanguin spre locurile potrivite.

Adoptă un stil de viaţă activ

Stilul de viaţă este foarte important în dezvoltarea şi întreţinerea producţiei de hormoni. Deşi este adevărat că estrogenul determină dezvoltarea şi funcţionarea organelor sexuale feminine, testosteronul este cel care deţine „puterea sexuală“ atât la bărbaţi, cât şi la femei.
Când simţurile întâlnesc stimuli sexuali, acestea ajung în lobul limbic al creierului, gândit ca centru „plăcere“ al corpului. Aceste semnale din lobul limbic sunt transmise prin intermediul sistemului nervos în regiunea pelvină. Vasele de sânge din organele genitale se dilată, se realizează un aflux de sânge atât la bărbaţi, cât şi la femei, ţesutul erectil se umflă şi excitarea sexuală creşte. Această „cascada chimică“ este responsabilă pentru libidoul sănătos, funcţia sexuală, şi poate fi afectată de vârstă, boală, stres şi un stil de viaţă haotic.
Este important de reţinut faptul că funcţia cardiovasculară se poate îmbunătăţi prin exerciţii regulate şi dincolo de un sistem cardiovascular puternic, experţii sunt de acord că acest echilibru dintre corp, minte şi inimă contribuie la o viaţă sexuală sănătoasă.
Numeroase studii susţin că exerciţiile fizice sunt în strânsă legătură cu funcţia sexuală. „Adulţii care fac exerciţii cu regularitate au reuşit să îşi crească dorinţa şi satisfacţia sexuală“, spune Cedric Bryant, cunoscut doctor şi psiholog american.
Eliberarea endorfinei în timpul şi după sesiunile de exerciţii fizice elimină depresia şi anxietatea, creşte stima de sine şi contribuie la revigorarea libidoului.
Specialiştii sugerează că mişcarea este importantă pentru sănătatea sexuală, însă nu trebuie exagerat pentru că există posibilitatea să scadă testosteronul, fapt care diminuează apetitul sexual. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS