24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAlimentaţia, sportul şi relaxarea îmbunătăţesc viaţa sexuală

Alimentaţia, sportul şi relaxarea îmbunătăţesc viaţa sexuală

În ceea ce priveşte sexul, tehnica nu este tot ceea ce contează! Iată două aspecte care pot contribui considerabil la creşterea gradului de satisfacţie în ceea ce priveşte viaţa sexuală: să fii în formă din punct de vedere fizic şi să ai o bună stare de spirit, conform www.sfatulmedicului.ro.

Te gândeşti deseori că ar fi bine să duci o viaţă sănătoasă, dar încă eziţi? Iată un stimulent care să te impulsioneze: experţii sunt de părere că persoanele care sunt în formă – atât fizic, cât şi mental – au mai multe şanse de a avea o viaţă sexuală împlinită!
Experţii americani consideră că, dacă ai încredere în tine, ai toate şansele să ai o viaţă sexuală şi relaţională satisfăcătoare. Ei susţin că, dacă o persoană nu se simte bine sau este epuizată din punct de vedere fizic, atunci şi dorinţa sexuală are de suferit; astfel, ei consideră că numeroşi factori pot manifesta un efect negativ asupra vieţii sexuale.
Chiar dacă toate aceste aspecte par banale şi intuitive, în realitate foarte multe persoane se lovesc de dificultăţi în eforturile lor de a se menţine în formă, mai ales când vine vorba despre scăderea în greutate, exerciţiile fizice regulate, reducerea gradului de încordare neuropsihică sau asigurarea unui somn odihnitor.
Totuşi, chiar dacă este dificil să realizăm toate aceste lucruri, o recompensă substanţială este faptul că, arătând mai bine şi simţindu-ne mai bine, avem mai multe şanse să ne bucurăm de o viaţă amoroasă mult mai satisfăcătoare.

Mâncaţi sănătos!

Chiar dacă nu s-a dovedit că ar exista o legătură clară între alimentaţie şi activitatea sexuală, o alimentaţie incorectă poate cauza diverse probleme de sănătate, iar acestea, la rândul lor, pot interfera cu performanţele sexuale.
Studiile au arătat că animalele care primesc o dietă săracă în calorii au un sistem imunitar mai slab, iar experţii consideră că în cazul oamenilor o imunitate deficitară poate conduce la diferite afecţiuni ce pot constitui obstacole în atingerea unui anumit grad de satisfacţie sexuală.
Cercetătorii susţin că multe afecţiuni pot interfera cu viaţa sexuală; de exemplu, persoanele care suferă de boli cardiovasculare pot lua medicamente care afectează erecţia sau se pot teme de eventualitatea unui atac de cord, în timp ce persoanele care suferă de gripă sau care prezintă febră ridicată pot avea un apetit sexual mai scăzut.
Poţi avea mai multă încredere în tine dacă arăţi bine şi te simţi bine; pentru acestea însă sunt necesare atât o alimentaţie echilibrată, cât şi un program de exerciţii fizice regulate, iar aceste două deziderate merg mână în mână, conform părerii specialiştilor în nutriţie.

Faceţi sport!

Specialiştii spun că activitatea fizică este un afrodiziac natural şi recomandă între 20 şi 30 de minute de exerciţii fizice moderate în fiecare zi. Ei susţin că persoanele care fac sport în mod regulat au un nivel mai ridicat al dorinţei sexuale, o încredere de sine mai bine dezvoltată şi o capacitate mai ridicată de a atinge orgasmul, toate acestea contribuind la o viaţă sexuală mult mai satisfăcătoare.
Şi dacă toată această argumentaţie nu pare suficientă, trebuie să ştiţi că cercetătorii au arătat că există o corelaţie directă între circumferinţa abdominală şi şansele de a dezvolta o disfuncţie erectilă, în cazul bărbaţilor: cu cât talia este mai mare, cu atât probabilitatea de a suferi de disfuncţie erectilă este mai ridicată, acest fapt fiind pus pe seama riscului mai ridicat de a suferi de boli cardiovasculare asociate, acestea din urmă contribuind la scăderea performanţelor sexuale.
Majoritatea studiilor susţin că exerciţiile fizice moderate au un efect benefic asupra vieţii sexuale, în sensul în care ameliorează disfuncţia erectilă în cazul bărbaţilor şi cresc libidoul în cazul femeilor. Explicaţia vine din faptul că disfuncţia erectilă este cauzată de alterarea circulaţiei sângelui prin vasele penisului, iar exerciţiile fizice pot îmbunătăţi capacitatea de circulaţie a sângelui.
Şi în cazul femeilor, circulaţia sângelui joacă un rol crucial: un studiu efectuat de cercetătorii americani a arătat că circulaţia sângelui în zona genitală este crescută cu 70% în cazul femeilor care au vizionat filme erotice. Mai mult, specialiştii susţin că exerciţiul fizic determină eliberarea de hormoni sexuali, creşte capacitatea de efort aerob şi forţa musculară, în acelaşi timp duce la o încredere în sine ridicată – toate aceste avantaje putând constitui în ultimă instanţă puncte forte în aşternut.

Somn uşor!

Pentru majoritatea, o partidă de sex necesită energie şi un moral bun, elemente care pot fi compromise dacă suntem obosiţi.
Studiile americane arată că există o relaţie directă între dispoziţie şi durata odihnei zilnice. Cei care dorm mai puţin de şase ore au mai multe şanse să se simtă obosiţi, stresaţi, trişti sau furioşi comparativ cu cei care dorm mai mult de opt ore. Pe de altă parte, cei care nu au probleme legate somn se simt plini de energie, relaxaţi şi sunt mai fericiţi.
Specialiştii în studiul somnului susţin că cei care suferă de insomnie cronică nu sunt neapărat mai obosiţi şi din această cauză fac mai puţin sex, ci suferă de o scădere cronică a libidoului.
Totuşi, scăderea libidoului este doar una dintre problemele cauzate de lipsa somnului. Printre acestea se numără:
• Creşterea riscului de accidente de circulaţie. Lipsa somnului afectează percepţia şi performanţele motorii.
• Persoanele care suferă de insomnii au dificultăţi în menţinerea greutăţii corporale, ca urmare a afectării capacităţii de metabolizare a glucidelor.
• Există în cazul acestor persoane riscul de apariţie a tulburărilor metabolice de tipul diabetului II sau afecţiunilor cardiovasculare.
Toate aceste consecinţe pot înăbuşi pornirile sexuale şi pot avea un impact negativ asupra vieţii sexuale a unei persoane.
Din aceste motive, experţii recomandă prelungirea somnului zilnic, chiar dacă acest lucru poate însemna câteva ore pierdute săptămânal din timpul dedicat vieţii active.

Relaxarea

Experţii susţin că cel mai important organ sexual este creierul. Acesta este locul unde se formează convingerile şi abilităţile sexuale. Tot aici se formează încrederea de sine şi apare senzaţia de fericire sau senzaţia de odihnă şi energie.
Dar tot în acest mod mecanismele cerebrale intime pot inhiba concentrarea asupra vieţii sexuale.
Specialiştii ne spun că pentru a avea o viaţă sexuală sănătoasă şi satisfăcătoare trebuie să fim capabili să ne detaşăm de muncă, să ne putem relaxa şi astfel să putem savura o experienţă plăcută. Ei susţin că este necesar să putem uita de rapoartele pe care le avem de pregătit, de necesităţile copiilor, de ce anume a spus şeful şi de facturi, întrucât sexul necesită relaxare şi timp. De aceea, experţii recomandă ca şi soluţie la toate aceste probleme prioritizarea activităţilor.
Iniţial, partenerii trebuie să stabilească importanţa sexului în relaţia lor, şi apoi, dacă este într-adevăr important, este necesar să îi facă loc între activităţile zilnice.
Câteva recomandări ale specialiştilor în managementul timpului sunt: eliminarea unor activităţi, delegarea de activităţi către alte persoane şi reducerea timpului acordat fiecărei activităţi.
În vederea relaxării se recomandă plimbările în aer liber între 5 şi 30 de minute, băile fierbinţi, yoga sau pur şi simplu contemplarea. Toate acestea pot încărca bateriile şi pot uşura trecerile între familie, muncă şi viaţa sexuală.

Cum poţi avea o viaţă sexuală sănătoasă

Adoptarea unui stil de viaţă sănătos are într-adevăr beneficiile sale. Dacă mâncaţi echilibrat, faceţi sport şi vă relaxaţi aveţi toate premisele ca viaţa sexuală să se îmbunătăţească. Un stil de viaţă sănătos este o bază puternică în vederea atingerii unui grad mai ridicat de satisfacţie.
Specialiştii concluzionează că, având o metodă bună de prioritizare şi de management al stresului şi îngrijindu-ne sănătatea, putem angaja relaţii mai bune cu persoanele din jur şi, mai mult, putem avea o viaţă sexuală satisfăcătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS