11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAlimente care te fac să pari obosită

Alimente care te fac să pari obosită

Sunt unele zile în care te simţi absolut superbă, iar altele în care parcă nici nu te recunoşti în oglindă? Alimentele pe care le consumi pot fi vinovate pentru astfel de oscilaţii asupra frumuseţii tale, conform www.eva.ro.
Iată câteva produse alimentare care te urâţesc şi te fac să pari obosită:

Prea multă sare
Deşi sarea este indispensabilă pentru buna funţionare a organismului, în prezent consumăm cantităţi cu mult mai mari decât ar fi necesar. Alimentele foarte sărate provoacă deshidratare, cauzând şi o uscare excesivă a pielii. Pe lângă acest efect, excesul de sare provoacă umflarea zonei din jurul ochilor, cauzând „pungile“ de sub ochi.
Alcoolul
Alcoolul are un efect puternic de deshidratare asupra întregului organism, dar care se vede şi la nivelul pielii. Mai mult de un pahar de vin la cină ar putea să-ţi afecteze serios frumuseţea.

Prăjelile
Toate alimentele prăjite în ulei conţin foarte multe toxine şi grăsimi, care îţi distrug sănătatea, dar şi frumuseţea. Toxinele pe care le consumi ajung şi la suprafaţa pielii, făcând-o să pară obosită şi lipsită de viaţă.

Prea mulţi carbohidraţi
Pâinea, pastele făinoase, cartofii sau orezul se numără printre principalele surse de carbohidraţi pe care îi includem zilnic în alimentaţia noastră. Dar excesul de carbohidraţi afectează negativ colagenul de la nivelul pielii, reducându-i elasticitatea şi supleţea. Vei părea obosită, dar te vei şi simţi obosită.
Carnea roşie
Consumul excesiv de carne roşie poate determina accentuarea ridurilor, din cauza conţinutului bogat de carnitină, o substanţă care provoacă întărirea pereţilor vaselor sanguine. Pielea ta nu primeşte suficient oxigen sau nutrienţi absolut necesari.

Mezelurile
Conservanţii din mezeluri pot provoca inflamaţii la nivelul pielii, iar conţinutul ridicat de sare provoacă apariţia umflăturilor din jurul ochilor, care te fac să pari obosită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS