12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRemedii naturiste pentru durerile de dinţi

Remedii naturiste pentru durerile de dinţi

Site-ul sfatulparintilor.ro vine în ajutorul acelora dintre dumneavoastră care suferă de dureri dentare, făcând un scurt inventar al plantelor cu efect analgezic şi al remediilor naturiste care vă pot alina durerea.

Cele mai comune cauze ale durerilor de dinţi sunt cariile, gingivita, abcesele dentare sau rădăcinile expuse ale dinţilor, iar printre simptomele asociate cu aceste probleme se numără durerile şi inflamaţiile gingiilor, durerea pulsatilă la nivelul dinţilor, durerile de urechi, sinuzita şi dificultăţile la hrănire. Când durerile de dinţi vă strică buna dispoziţie şi confortul, înainte de a lua medicamente puternice, care vă pot afecta organismul, nu ar fi rău să apelaţi şi la ajutorul naturii pentru a vă calma suferinţa.

Plante cu efect analgezic

Uleiul de cuişoare conţine eugenol, un analgezic natural cu efect antibacterian. De aceea, este recomandat nu doar pentru alinarea durerilor dentare, ci şi în ameliorarea tusei şi astmului, a durerilor de cap, a problemelor dermatologice şi de digestie. Ca să vă trataţi durerile dentare, amestecaţi două-trei picături de ulei pur de cuişoare cu 1/4 linguriţă de ulei de măsline şi aplicaţi acest remediu pe zona afectată de trei ori pe zi, folosindu-vă de un burete demachiant. Puteţi pune direct pe gingie puţină vată înmuiată bine în soluţie, pe care trebuie să o lăsaţi câteva minute ca să-şi facă efectul. Dacă nu aveţi la dispoziţie ulei, puteţi folosi cuişoarele ca atare – au acelaşi efect de calmare a durerii. Nu trebuie decât să le măcinaţi fin şi să ţineţi pulberea pe locul dureros.
Nucşoara vă poate ajuta şi ea să scăpaţi de durerile de dinţi, dacă o folosiţi sub formă de pudră. Combinaţi o linguriţă de ulei de cocos, de susan sau de muştar (uleiul trebuie să fie cald) cu 1/4 linguriţă de pudră de nucşoară. Înmuiaţi un disc de vată în acest amestec şi ţineţi-o pe dintele care vă doare, timp de câteva minute, apoi faceţi gargară cu apă caldă. Este indicat să nu faceţi acest tratament mai mult de două zile la rând, pentru că nucşoara are efect narcotic.
Arborele-pescarului este o plantă excelentă pentru calmarea durerilor dentare, deoarece are proprietăţi sedative, narcotice şi antispasmodice. Numele plantei provine de la obiceiul vechilor băştinaşi din America de a folosi scoarţa toxică a arborelui pentru a amorţi peştii, ca aceştia să fie mai uşor de prins. Pentru a scăpa de durerea de dinţi, diluaţi tinctură din această plantă (30 – 60 de picături) în puţină apă şi beţi din soluţie de trei-patru ori pe zi.
Muşcata (Geranium) are calităţi astringente şi antiinflamatorii şi poate calma membrana din jurul dintelui, reducând astfel iritaţiile. Efectele sale curative sunt mai puternice dacă este administrată împreună cu nalba mare (Althaea officinalis). Combinaţi cele două plante în varianta uscată – câte jumătate de linguriţă din fiecare – într-o cană cu apă fierbinte sau folosiţi tinctură de muşcată şi nalbă (între 30 şi 60 de picături) ca să trataţi durerea.

Remedii naturale împotriva durerii de dinţi

Combinaţia de ghimbir şi seminţe de cardamom este eficientă pentru tratarea durerilor dentare. Pentru această reţetă naturistă aveţi nevoie de ghimbir uscat, pudră din seminţe verzi de cardamom şi puţin lemn dulce. Combinaţi câte puţin din fiecare – împreună cu o linguriţă de miere de albine – până obţineţi o pastă, pe care o veţi aplica pe locul dureros. Lăsaţi pasta să-şi facă efectul câteva minute, apoi clătiţi cu apă.
Sucul de ceapă este alt remediu eficient pentru alinarea durerii de dinţi întrucât, fiind bogat în compuşi sulfurici, conţine agenţi care distrug bacteriile. Ca să scăpaţi de disconfort, beţi o lingură de suc proaspăt, făcut la storcătorul de fructe din ceapă şi flori de ceapă. Alt lucru pe care îl puteţi face este să înmuiaţi un disc demachiant în suc de ceapă şi să-l ţineţi câteva minute pe gingia care vă doare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS