16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLauryn Hill sărbătoreşte eliberarea din închisoare cu o nouă melodie

Lauryn Hill sărbătoreşte eliberarea din închisoare cu o nouă melodie

Cântăreaţa americană de muzică hip-hop, Lauryn Hill, sărbătoreşte eliberarea din închisoare cu o nouă melodie, intitulată „Consumerism“, care va fi inclusă pe noul său album, „Letters from Exile“, informează Mediafax.ro.

Lauryn Hill, fostă membră a grupului Fugees, a fost condamnată în luna mai a acestui an la o pedeapsă de trei luni de închisoare pentru evaziune fiscală, trei luni de arest la domiciliu şi o amendă de 60.000 de dolari. Procesul artistei în vârstă de 37 de ani a avut loc la un tribunal din oraşul Newark, din statul american New Jersey. Cântăreaţa a recunoscut anul trecut că este vinovată de faptul că nu şi-a achitat impozitele datorate fiscului american şi, mai ales, pentru că nu a declarat veniturile de 1,8 milioane de dolari obţinute între anii 2005 şi 2007. La proces, artista a spus că a dorit întotdeauna să plătească acele impozite într-o bună zi, dar nu a reuşit, explicând judecătorului că se confruntă cu probleme financiare, după ce în ultimii ani a preferat să trăiască retrasă, departe de industria muzicală.
După succesul mondial obţinut în calitate de componentă a grupului Fugess, Lauryn Hill a ales să urmeze o carieră solo şi a cunoscut din nou gloria cu un album de debut deosebit de promiţător, „The Miseducation of Lauryn Hill“, lansat în 1998. Cântăreaţa a lansat apoi, în 2002, un album live înregistrat la New York, înainte de a dispărea de pe „radarul“ mediatic, preferând să apară doar sporadic pe scenă. Înainte de decizia tribunalului din Newark, avocatul cântăreţei a spus că artista a plătit deja suma de 970.000 de dolari din datoria pe care o are faţă de statul New Jersey şi statul federal american. Cântăreaţa de muzică hip-hop a fost închisă în luna iulie pentru neplata unor datorii de aproximativ un milion de dolari către fiscul american.

Revenire muzicală

Într-o postare recentă de pe pagina sa de Tumblr.com, Lauryn Hill a scris următorul mesaj: „«Consumerism» este o parte din materialul discografic pe care încercam să îl termin înainte de a… Am simţit nevoia de a discuta despre paradigmele politico-sociale şi culturale, aşa cum le-am văzut eu. Nu am putut să văd ştirile recente, aşadar nu ştiu tot ce s-a întâmplat. (…) Nu îmi imaginez că nu ar putea fi relevant. Mesajele de genul acesta îşi găsesc audienţa sau audienţa găseşte mesajul“. Lauryn Hill va trebui să mai petreacă trei luni de arest la domiciliu şi apoi va avea o perioadă de nouă luni de eliberare condiţionată.
Lauryn Hill a lansat în luna mai un nou single, „Neurotic Society Compulsory Mix“, primul după mulţi ani şi, potrivit celor menţionate pe contul de Tumblr al cântăreţei, aceasta ar fi fost „constrânsă să lanseze această piesă imediat“, evocând „o dată-limită“ ce i-a fost impusă de justiţia americană.
Lauryn Noelle Hill şi-a câştigat celebritatea în calitate de solistă a grupului Fugees. După destrămarea trupei, cântăreaţa a lansat, în 1998, primul ei material discografic solo, „The Miseducation of Lauryn Hill“, pentru care a fost recompensată cu cinci premii Grammy, inclusiv la categoriile „albumul anului“ şi „cel mai bun artist debutant“.
După succesul răsunător obţinut cu acest album de debut, Lauryn Hill a decis să dispară pentru o vreme din atenţia presei, motivând că detestă să fie celebră şi urăşte industria muzicală. După o pauză de patru ani, artista a lansat „MTV Unplugged No. 2.0“, un material care cuprinde înregistrări live şi „cântece profund personale“. În ultimii ani, Lauryn Hill a înregistrat piese pentru coloanele sonore ale unor filme şi a susţinut câteva concerte în cadrul unor festivaluri muzicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS