3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPlante pentru sănătate

Plante pentru sănătate

Aţi obosit să tot încercaţi să decodaţi ceea ce scrie pe produsele din farmacii? Poate că remediul natural pe care îl căutați
este la îndemâna dumneavoastră.

Site-ul sfatulparintilor.ro prezintă 12 plante care vă pot ajuta atât în cazul indispozițiilor, cât şi al congestiei nazale sau indigestiei. În plus, veţi descoperi că unele dintre aceste plante vă pot ajuta să scăpaţi de acnee, diabet sau chiar de unele forme de cancer.
 
Trandafirul
Petalele de trandafir conservate pot diminua simptomele sindromului premenstrual și crampele menstruale. Uleiul de trandafir poate fi folosit pentru a calma alergiile sau astmul, furia și depresia. De asemenea, poate fi de un real folos pentru alungarea durerilor de cap.
   
Urzica înțepătoare
Urzica este cunoscută pentru proprietățile ei antiinflamatorii. Totodată, poate fi folosită ca remediu pentru mâncărime și ochi roșii.
   
Ghimbir
 Ce este atât de special în legătură cu ghimbirul în afară de faptul că dă un gust bun mâncării? În același timp, ghimbirul stimulează corpul să elibereze enzimele necesare pentru a extrage nutrienții din alimente, astfel încât să fie mai ușor absorbiți. De asemenea, ghimbirul este un remediu grozav în cazul stărilor de vomă sau rău de mașină.
      
Trifoiul roșu
 Ceaiul de trifoi roșu are antioxidanți care ajută organismul să metabolizeze toxinele din sistemul limfatic și, prin urmare, să purifice organismul. Totodată, poate îmbunătăți funcționarea rinichilor și a ficatului, două organe-cheie când este vorba despre eliminarea toxinelor din organism.
   
Mentă
Compresele cu ceai de mentă sunt excelente pentru ochii obosiți și roșii. Puneţi un pliculeț de ceai într-o cană cu apă fierbinte și lăsaţi-l timp de 30 de secunde, apoi scoateţi-l și așteptaţi să se răcească puțin. Apoi puneţi-l pe pleoape timp de 5-10 minute.
   
Floarea de magnolie
 Florile de magnolie pot fi folosite în cazul alergiilor și al problemelor cu sinusurile. Combinate adesea cu alte plante tradiționale, magnoliile pot aduce o ușurare temporară a congestiei nazale, a strănutului și a ochilor lăcrimoși.
 
Neem
Uleiul de neem ajută în cazul unei pieli uscate, iritate sau roșii. Totodată, este un remediu eficient în cazul infecțiilor cu fungi, păduchilor, scalpului uscat, mătreții, albirii premature a părului, a bolilor de piele și a gingivitei. Neemul are proprietatea de a îmbunătăți sănătatea pielii prin combaterea bacteriilor care cauzează acneea.
 
Usturoiul
Usturoiul reduce tensiunea arterială și îmbunătățește nivelul colesterolului. Potrivit Consiliului American pentru Sănătate Publică, consumul zilnic al unui cățel de usturoi poate reduce colesterolul cu până la 10%. Poate că respirația dumneavoastră va avea de suferit, însă inima vă va mulțumi.   

Păpădia
Datorită faptului că are un conținut bogat în flavonoide, păpădia poate fi folosită pentru curățarea ficatului; tratează boli precum diabetul, acneea, cancerul, anemia, tensiunea arterială ridicată. Totodată, reduce simptomele premenstruale precum balonarea, acumularea de gaze și retenția de apă.
 
Ulei tonic din plante
Ușurează congestionarea pieptului prin masarea pe piept și pe spate cu ulei tonic. Acesta este un fel de formulă magică bazată pe combinarea mai multor uleiuri esențiale, care ajută în cazul congestionării pieptului și a îmbunătățirii circulației. Data viitoare când aveţi nasul înfundat puneţi puțin ulei tonic deasupra buzei superioare și inspiraţi adânc. Veți observa cu uimire că se vor elibera căile nazale.
      
Rozmarinul
Rozmarinul are proprie­tăți care stimulează sistemul digestiv, circulator și nervos. Totodată, rozmarinul poate fi de un real folos când aveţi probleme cu stomacul.
 
Pătrunjelul
 Pătrunjelul are cel mai ridicat nivel de clorofilă, care îmbunătățește sistemul imunitar, reduce inflamațiile și curăță toxinele. De asemenea, această plantă conține și acid alfa linolinic şi omega 3, care previne bolile cardiovasculare și artrita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS