24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFrumuseţe la minut

Frumuseţe la minut

Detaliile sunt totul când vine vorba de aspectul îngrijit și atrăgător, iar uneori ochii umflați, o ojă mânjită sau o cută de pernă pe față pot strica impresia bună pe care încercaţi să o lăsaţi celor din jur. Iată câteva soluții rapide pentru mici probleme frecvente de look, de la experții RealSimple.com, citaţi de sfatulparintilor.ro.
 
Uscaţi-vă rapid oja de pe unghii
 
 Băgaţi-vă mâinile într-un castron cu apă rece ca gheața. Apa rece va întări repede oja, fixând-o pe unghii. După ce v-aţi terminat manichiura, lăsaţi oja să se zvânte două minute, după care băgaţi mâinile în apă foarte rece timp de trei minute. O altă soluție ar fi ca înainte și după al doilea strat de ojă să daţi uscătorul de păr pe aer rece și să vă țineţi degetele în jetul de aer pentru câteva minute. Fiecare strat de ojă trebuie uscat pe măsură ce îl aplicaţi.
Sugestie: Oja veche se usucă foarte, foarte greu, așa că aruncaţi sticluțele în care oja a început să își schimbe culoarea sau se separă lacul de culoare.
 
Reparaţi rapid o unghie ruptă
 
Peticiţi unghia cu un pliculeț de ceai. Unghiile se rup din numeroase motive: pentru că sunt subțiri, moi, casante, au stat prea mult în apă. Indiferent de cauză, tăiaţi o bucățica mică din hârtia pliculețului de ceai (cam cât să acopere toată ruptura unghiei), aplicaţi pe hârtiuță un bob de lipici pentru unghii false și presaţi-o pe ruptură. Lăsaţi lipiciul să se usuce, apoi piliţi delicat marginea hârtiei, ca să se vadă diferența dintre ea și unghie, după care aplicaţi un lac protector și două straturi de ojă.
Sugestie: Folosiţi întotdeauna mănuși de menaj când spălaţi vasele sau folosiţi produse de curățat. Apa și chimicalele slăbesc unghiile și acestea ajung să se rupă.
 
Scăpaţi rapid de ochii umflați
 
Înfășuraţi o pungă cu legume congelate într-un prosop curat și staţi cu pachetul pe ochi zece minute. Dermatologii spun că răceala pungii congelate stimulează circulația din jurul ochilor, ceea ce ajută la eliminarea lichidului acumulat în acea zonă. De ce legume și nu carne? Pentru că se vor mula mai bine pe contururile feței (mazărea sau porumbul funcționează cel mai bine). Un prosop curat și moale înmuiat în mușețel va avea același efect, pentru că mușețelul are proprietăți antiinflamatoare.   
Sugestie 1: Dacă știţi că urmează să mâncaţi mâncăruri sărate sau să beţi alcool, aveţi grijă să consumaţi multă apă, ca să evitați, pe cât posibil, să vă treziţi cu ochii umflați.
Sugestie 2: Ca să preveniţi umflarea ochilor, puneți-vă două perne sub cap când vă culcaţi. Când vine vorba de reținere de fluide, gravitația e prietena dumneavoastră!

Uniformizaţi rapid un bronz inegal
 
Ștergeţi zonele „dungate“ sau pătate cu un tampon de vată înmuiat în suc de lămâie. Specialiştii spun că acidul citric albește pielea și o exfoliază în mod natural, așa că va îndepărta urmele produsului de bronzat exfoliind celulele pielii bronzate excesiv. O altă soluție ar fi să masaţi ușor bicarbonat de sodiu pe pielea umedă, folosind mișcări circulare. Ca și sucul de lămâie, bicarbonatul vă va ajuta să eliminaţi celulele proaspăt vopsite, scoțând la iveală pielea nebronzată de dedesubt.
 Sugestie: Diluaţi crema autobronzantă cu loțiune de corp hidratantă. Amestecaţi-le în palmă în părți egale înainte să le aplicaţi pe corp. Autobronzantul diluat va da pielii o culoare mai naturală.
   
Cum să scăpaţi rapid de o tunsoare nereuşită
 
 Din păcate, nu există metode care să vă facă părul să crească mai repede (orice aţi face, mai mult de un centimetru pe lună n-o să crească), însă există lucruri pe care le puteţi face ca să minimalizaţi coșmarul până când vă crește părul la loc. Întâi de toate, încercaţi să-l spălaţi și să-l coafaţi singură altfel, deoarece uneori coafura făcută la salon poate face tunsoarea să arate mai rău decât e. În al doilea rând, bazaţi-vă pe accesorii ca să vă ajute să treceţi de etapa neatrăgătoare dintre două lungimi de păr. O cordeluță sau o bandană cu elastic pot să vă țină bretonul prea scurt, iar o codiță sau un coc lejer pot camufla niște trepte prea mult fanjurate sau prea groase.
 Sugestie: Dacă sunteţi nemulțumită de o tunsoare, plângeţi-vă patronului sau managerului salonului și cereţi o altă stilistă, care să dea o altă formă coafurii.
 
Ascundeţi rapid firele albe
 
 Pe măsură ce înaintăm în vârstă, foliculii părului își pierd capacitatea de a produce pigment, rezultatul fiind firele albe. Ca să acoperiţi câteva fire albe răzlețe daţi-le cu rimel de culoarea părului dumneavoastră. Dacă începeţi să vedeţi mai mult de câteva fire, încercaţi să le camuflaţi dând volum coafurii. Daţi cu spray fixativ pentru volum la rădăcina zonelor cu păr alb înainte de a vă usca părul sau uscaţi-le în timp ce le pieptenaţi în răspăr, că să capete volum. Părul lins scoate în evidență firele albe.
Sugestie: Tundeţi-vă în trepte, pentru că eliminaţi astfel cărările stricte și împărțirea geometrică a coafurii, iar părul va arăta mai fluid, ceea ce ajută la ascunderea firelor albe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS