Frumuseţe la minut

Autori
Etichete , , ,


Detaliile sunt totul când vine vorba de aspectul îngrijit și atrăgător, iar uneori ochii umflați, o ojă mânjită sau o cută de pernă pe față pot strica impresia bună pe care încercaţi să o lăsaţi celor din jur. Iată câteva soluții rapide pentru mici probleme frecvente de look, de la experții RealSimple.com, citaţi de sfatulparintilor.ro.

 

Uscaţi-vă rapid oja de pe unghii

 

 Băgaţi-vă mâinile într-un castron cu apă rece ca gheața. Apa rece va întări repede oja, fixând-o pe unghii. După ce v-aţi terminat manichiura, lăsaţi oja să se zvânte două minute, după care băgaţi mâinile în apă foarte rece timp de trei minute. O altă soluție ar fi ca înainte și după al doilea strat de ojă să daţi uscătorul de păr pe aer rece și să vă țineţi degetele în jetul de aer pentru câteva minute. Fiecare strat de ojă trebuie uscat pe măsură ce îl aplicaţi.

Sugestie: Oja veche se usucă foarte, foarte greu, așa că aruncaţi sticluțele în care oja a început să își schimbe culoarea sau se separă lacul de culoare.

 

Reparaţi rapid o unghie ruptă

 

Peticiţi unghia cu un pliculeț de ceai. Unghiile se rup din numeroase motive: pentru că sunt subțiri, moi, casante, au stat prea mult în apă. Indiferent de cauză, tăiaţi o bucățica mică din hârtia pliculețului de ceai (cam cât să acopere toată ruptura unghiei), aplicaţi pe hârtiuță un bob de lipici pentru unghii false și presaţi-o pe ruptură. Lăsaţi lipiciul să se usuce, apoi piliţi delicat marginea hârtiei, ca să se vadă diferența dintre ea și unghie, după care aplicaţi un lac protector și două straturi de ojă.

Sugestie: Folosiţi întotdeauna mănuși de menaj când spălaţi vasele sau folosiţi produse de curățat. Apa și chimicalele slăbesc unghiile și acestea ajung să se rupă.

 

Scăpaţi rapid de ochii umflați

 

Înfășuraţi o pungă cu legume congelate într-un prosop curat și staţi cu pachetul pe ochi zece minute. Dermatologii spun că răceala pungii congelate stimulează circulația din jurul ochilor, ceea ce ajută la eliminarea lichidului acumulat în acea zonă. De ce legume și nu carne? Pentru că se vor mula mai bine pe contururile feței (mazărea sau porumbul funcționează cel mai bine). Un prosop curat și moale înmuiat în mușețel va avea același efect, pentru că mușețelul are proprietăți antiinflamatoare.   

Sugestie 1: Dacă știţi că urmează să mâncaţi mâncăruri sărate sau să beţi alcool, aveţi grijă să consumaţi multă apă, ca să evitați, pe cât posibil, să vă treziţi cu ochii umflați.


Sugestie 2: Ca să preveniţi umflarea ochilor, puneți-vă două perne sub cap când vă culcaţi. Când vine vorba de reținere de fluide, gravitația e prietena dumneavoastră!

Uniformizaţi rapid un bronz inegal

 

Ștergeţi zonele „dungate“ sau pătate cu un tampon de vată înmuiat în suc de lămâie. Specialiştii spun că acidul citric albește pielea și o exfoliază în mod natural, așa că va îndepărta urmele produsului de bronzat exfoliind celulele pielii bronzate excesiv. O altă soluție ar fi să masaţi ușor bicarbonat de sodiu pe pielea umedă, folosind mișcări circulare. Ca și sucul de lămâie, bicarbonatul vă va ajuta să eliminaţi celulele proaspăt vopsite, scoțând la iveală pielea nebronzată de dedesubt.

 Sugestie: Diluaţi crema autobronzantă cu loțiune de corp hidratantă. Amestecaţi-le în palmă în părți egale înainte să le aplicaţi pe corp. Autobronzantul diluat va da pielii o culoare mai naturală.

   

Cum să scăpaţi rapid de o tunsoare nereuşită

 

 Din păcate, nu există metode care să vă facă părul să crească mai repede (orice aţi face, mai mult de un centimetru pe lună n-o să crească), însă există lucruri pe care le puteţi face ca să minimalizaţi coșmarul până când vă crește părul la loc. Întâi de toate, încercaţi să-l spălaţi și să-l coafaţi singură altfel, deoarece uneori coafura făcută la salon poate face tunsoarea să arate mai rău decât e. În al doilea rând, bazaţi-vă pe accesorii ca să vă ajute să treceţi de etapa neatrăgătoare dintre două lungimi de păr. O cordeluță sau o bandană cu elastic pot să vă țină bretonul prea scurt, iar o codiță sau un coc lejer pot camufla niște trepte prea mult fanjurate sau prea groase.

 Sugestie: Dacă sunteţi nemulțumită de o tunsoare, plângeţi-vă patronului sau managerului salonului și cereţi o altă stilistă, care să dea o altă formă coafurii.

 

Ascundeţi rapid firele albe

 

 Pe măsură ce înaintăm în vârstă, foliculii părului își pierd capacitatea de a produce pigment, rezultatul fiind firele albe. Ca să acoperiţi câteva fire albe răzlețe daţi-le cu rimel de culoarea părului dumneavoastră. Dacă începeţi să vedeţi mai mult de câteva fire, încercaţi să le camuflaţi dând volum coafurii. Daţi cu spray fixativ pentru volum la rădăcina zonelor cu păr alb înainte de a vă usca părul sau uscaţi-le în timp ce le pieptenaţi în răspăr, că să capete volum. Părul lins scoate în evidență firele albe.

Sugestie: Tundeţi-vă în trepte, pentru că eliminaţi astfel cărările stricte și împărțirea geometrică a coafurii, iar părul va arăta mai fluid, ceea ce ajută la ascunderea firelor albe.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 29 august 2013

Actualitate

» România a cerut Facebook informaţii despre 36 de conturi
» Start la credite pentru tineri
» Trimişi să protesteze în parc
» Autostrăzi de trei ori mai scumpe decât în ţările vecine
» Ford a lansat la Dusseldorf conceptul S-Max
» Primăriile pot încasa impozitele agricole, primarilor nu le convine
» Prunariu, membru în CA la Pandurii
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Bancul zilei
» Bani în plus pentru CSJ Ştiinţa U Craiova
» Controale la producătorii de lapte şi carne de vacă
» Noi descoperiri la Castrul Roman de la Bumbeşti-Jiu
» Guvern: România a încasat în ianuarie-iulie peste 1,46 miliarde euro de la CE din Fondul de Coeziune
» Avioane, distrugătoare şi nave de război, mobilizate în zona Siriei
» Peste 58.000 de absolvenţi înscrişi la şomaj
» Mehedinţi: Cula lui Tudor Vladimirescu, transferată la Primăria Şimian
» Dolj: Dăbuleni se înfrăţeşte cu Vaugneray
» Ford a donat patru maşini unor licee din Oltenia

Local

» Regulamentul de ecarisaj, acuzat de ONG-uri
» Dăm şi noi câteva sancţiuni?
» Craiovenii arată drumul spre capitala culturală europeană
» La Craiova ca la ţară
» Seminarii despre Constantin Brâncoveanu, la Tismana
» Proiect internațional „The Art of Ageing“ (Arta Îmbătrânirii) la Naţionalul craiovean
» Avocat arestat în dosarul lui Dinel
» Mehedinţi: Femeie ucisă de o combină
» Craiova: Muzeul Olteniei face tandem cu cel din Vratsa

Gorj

» Serviciu gratuit de colectare a deșeurilor electrice și electronice
» Continuă anchetele la firmele sindicatelor
» Cioban trimis în judecată pentru că şi-a înjunghiat patronul
» Vindea pe ţuică şi alimente influenţa pe lângă judecători

Sport

» Petrolul Ploieşti a pierdut play-off-ul Ligii Europa, cu Swansea, scor general 3-6
» Fotbal – Astra Giurgiu a fost eliminată de Maccabi Tel-Aviv în play-off-ul Ligii Europa
» Tenis – Sorana Cîrstea, eliminată în turul doi la US Open
» Fraţii Sbârcia s-au impus în Germania
» Rezultat încurajator pentru Cristian Bogdan
» Baschetbalistele din Bănie se antrenează la Jiu
» CSU şi-a lansat site-ul oficial
» Pustai: Putem să ne autodepășim
» FCU a trecut de primul hop
» Fotbal – S-a stabilit componenţa grupelor din Liga Campionilor

Bani & Afaceri

» Haos la ajutorul de minimis

Sanatate

» Demitere cu scandal la Spitalul Judeţean din Severin
» Mehedinţi: Primăria Orşova va investi în reabilitarea spitalului din localitate

Educatie

» Un elev a leşinat când a văzut subiectele la examen
» Cinci eliminaţi pentru fraudă la matematică
» Mâine va fi ultima probă a bacalaureatului

Magazin

» Frumuseţe la minut
» Mierea, aliatul frumuseţii
» Horoscop

Top