14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVocalize antisforăit

Vocalize antisforăit

Un program de exerciţii de canto poate fi foarte util celor care sforăie puternic în timp ce dorm, informează dailymail.co. Un set simplu de exerciţii vocale poate întări muşchii slăbiţi din gât şi, astfel, atenuează sforăitul, au descoperit specialiştii. Descoperirea a fost făcută după ce o profesoară de canto a conceput o metodă de a ajuta un prieten să nu mai sforăie. Alise Ojay a stabilit un program de exerciţii vocale cu efect asupra laringelui şi părţii posterioare a cerului gurii, exerciţii care au ajutat atât la oprirea sforăitului, cât şi la dispariţia apneei de somn (oprirea respiraţiei în timpul somnului, o afecţiune de care suferă unii oameni şi care poate deveni periculoasă).
Rezultatele obţinute de ea au determinat iniţierea unui studiu la Exeter University şi la Royal Devon and Exeter NHS Foundation Trust.
Participanţii – 60 de persoane care sforăiau tare în timpul somnului – au fost împărţiţi în două grupuri de mărime egală.
Unul dintre grupuri a încercat exerciţiile de canto propuse de Alise Ojay câteva minute în fiecare zi, timp de trei luni. După acest interval, s-a constatat că la ei problema sforăitului se îmbunătăţise mult, comparativ cu cei 30 de participanţi care nu făcuseră exerciţiile.
Exerciţiile au redus intensitatea şi frecvenţa sforăitului şi au îmbunătăţit calitatea somnului, în general. Participanţii au declarat că exerciţiile nu sunt dificile şi că le-a fost uşor să le facă timp de trei luni.
Este o veste bună pentru cei care sforăie, deoarece deschide calea spre o nouă metodă de a trata aceste tulburări, evitând abordările chirurgicale.
Totuşi, după cum explică Malcolm Hilton, un specialst otolaringolog care a condus cercetarea, pentru a obţine rezultate bune, exerciţiile trebuie completate cu un stil de viaţă sănătos; de exemplu, persoanele afectate trebuie să pună accent pe atingerea şi menţinerea unei greutăţi normale, deoarece excesul de greutate este o cauză binecunoscută a sforăitului.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS