11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCele mai sănătoase alimente pentru micul dejun

Cele mai sănătoase alimente pentru micul dejun

În goana după alimente sănătoase, mulţi dintre noi le uităm pe cele „tradiţionale“ şi ne îndreptăm atenţia spre unele mai „exotice“, precum seminţe de in, un smoothie de spanac şi napi, avocado. Site-ul sfatulparintilor.ro prezintă câteva alimente sănătoase pe care n-ar trebui să le omiteţi din lista ingredientelor pentru micul dejun.
 
Ouă
Deşi au căpătat o reputaţie proastă, nu trebuie totuşi uitat că ouăle au 13 nutrienţi esenţiali, inclusiv proteine. Un mic dejun bogat în proteine înseamnă mai puţine gustări nesănătoase pe parcursul zilei.

Cafea
Excesul de cafea nu este niciodată benefic, însă o ceaşcă de cafea dimineaţa aduce în organism antioxidanţi care reduc declinul cognitiv, protejează împotriva cancerului şi a diabetului de tip 2. Condiţia esenţială este să fie fără zahăr şi frişcă.
 
Banane
Blamate pentru conţinutul mare de calorii şi amidon, bananele au fost tăiate de pe lista fructelor sănătoase. Însă, o banană de dimensiuni medii conţine fibre, vitamina C şi potasiu care reglează tensiunea arterială.
 
Grapefruit
O sursă bogată de vitamina C şi potasiu, grapefruit-ul are şi multe fibre. Ceea ce înseamnă că veţi resimţi senzaţia de saţietate pentru mai mult timp. Consumaţi jumătate de grapefruit ca „aperitiv“ înainte de orice masă şi puteţi accelera scăderea în greutate.
 
Fructe de pădure
Mixul perfect de antioxidanţi, vitamina C şi fibre, cu un conţinut redus de calorii. În plus, fructele de pădure protejează împotriva cancerului şi a declinului cognitiv asociat cu înaintarea în vârstă.
 
Iaurt grecesc
Ca şi ouăle, iaurtul grecesc este o sursă importantă de proteine, dar şi de calciu. Alegeţi variantele simple, fără adaosuri de arome, întrucât acestea înseamnă zahăr în plus. Dacă vreţi mai multă savoare, adăugaţi în iaurtul grecesc felii de fructe proaspete (fructele de pădure sunt o alegere inspirată).

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS