14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReguli de aur pentru o siluetă de vis

Reguli de aur pentru o siluetă de vis

Vara şi-a intrat în drepturi şi tot mai multe doamne şi domnişoare vor să afişeze o siluetă de invidiat. Câteva sfaturi oferite de specialiştii în domeniu vă pot fi de un real ajutor.

Doamnele sau domnii care luptă cu surplusul de kilograme pot adopta ca moto următoarea zicală: „Dimineaţa mănâncă precum un rege, la prânz ca un prinţ, iar seara ca un cerşetor!“. Nimic rău în îndemnul acesta. Şi totuşi ce trebuie pus în farfurie pentru ca organismul nostru să proceseze ceea ce i se dă şi să transforme în energie nu în depuneri de strat adipos?
Specialiştii în domeniu vin să vă ajute. În viziunea lor nu există o dietă sănătoasă, atâta timp cât lipsim organismul de vitaminele esenţiale. Şi cum un regim strict elimină din alimentaţie pentru o perioadă anumite alimente trebuie să se caute echilibrul perfect, căci reţete-minune nu există.

Sfaturi bune de urmat

Este bine de ştiut că grăsimile, dulciurile, mezelurile, pastele făinoase, pâinea ar trebui excluse din alimentaţie sau consumate cu moderaţie dacă vreţi să scăpaţi de cele câteva kilograme. Specialiştii citaţi de site-ul bettyblue.ro vă fac o sugestie importantă pe care mulţi dintre dumneavoastră, deşi o cunosc, rar o pun în aplicare. „Nu săriţi niciodată peste micul dejun!“, este sugestia lor. Încercaţi să respectaţi acest sfat şi veţi vedea că rezultatele nu vor întârzia să apară, căci caloriile acumulate la micul dejun se ard foarte uşor şi, în schimb, până la prânz vă veţi simţi sătui, nemaifiind tentaţi să ciuguliţi sau să ronţăiţi altceva.
Şi dacă vă întrebaţi cu ce gustare vă puteţi începe ziua, puteţi încerca mai întâi câteva fructe, la care puteţi adăuga un ou fiert sau un ou ochi preparat la apă, brânză dietetică, iaurt degresat cu câteva tărâţe sau cereale integrale.
Dacă vă gândiţi să asezonaţi micul dejun cu o cafea, limitaţi-vă la o ceaşcă. „Cafeaua în sine nu îngraşă, dar cofeina conţinută stimulează pancreasul care deschide apetitul şi, în plus, limitează arderea grăsimilor“, susţin specialiştii citaţi de site-ul bettyblue.ro.
De asemenea, încercaţi să vă treziţi puţin mai devreme decât o faceţi în mod obişnuit pentru a nu fi nevoiţi să vă grăbiţi. Cu cât mâncaţi mai lent şi cu răbdare cu atât veţi simţi că sunteţi mai sătui, iar organismul dumneavoastră nu va mai asimila atât de repede!

Bine de ştiut

Foarte important este să încercaţi să mâncaţi la ore fixe, este alt sfat al specialiştilor citaţi de site-ul perfect-beauty.ro, cum la fel de bine este să beţi zilnic cel puţin doi litri de apă plată sau ceai neîndulcit cu lămâie şi gheaţă în zilele toride de vară. Şi sucurile naturale din fructe sunt recomandate, dar cu moderaţie, din cauza conţinutului ridicat de zahăr din unele fructe.
Nici sarea nu trebuie să vă mai fie prieten de nădejde în lupta cu kilogramele în plus. Dacă nu puteţi renunţa la ea, folosiţi-o în cantităţi moderate, înlocuind-o cu mirodenii şi verdeţuri. În plus, puteţi încerca să condimentaţi mâncarea dietectică „fără gust“, căci „preparatele picante sau condimentate nu numai că dau savoare oricărei mese, dar vă şi ajută să vă menţineţi în formă, accelerând ritmul de ardere a caloriilor“, susţin specialiştii citaţi de site-ul doctor.info.ro.
Şi masa de prânz poate fi compusă din mâncăruri sănătoase, menite să vă ajute să scăpaţi de surplusul de kilograme. Legumele crude, fierte sau coapte au puţine calorii şi multe vitamine şi pot constitui un prânz copios.
Secretul preparării prânzului constă în eliminarea „untului din reţetele dumneavoastră“, susţin specialiştii citaţi de doctor.info.ro. „Este suficient să adăugaţi nuci sau seminţe atunci când gătiţi. Crocante şi aromate, nucile şi seminţele conţin grăsimi sănătoase, proteine şi fibre, esenţiale pentru un organism puternic şi o siluetă armonioasă. De exemplu, două-trei linguriţe de seminţe de dovleac intensifică aroma garniturilor pentru carnea de vită sau curcan. Seminţele de floarea-soarelui sunt ideale pentru salate de crudităţi. Nucile dau o aromă aparte preparatelor cu brânză, caşcaval şi roşii“.
Nu uitaţi, cina trebuie să fie lejeră, aşa că puteţi opta cu încredere pentru o salată de legume! La toate acestea se poate adăuga cu încredere o cură de sport. Puteţi opta fie pentru o oră de alergat în parc sau puteţi merge pe mâna unui antrenor de fitness la sală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS