12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCireşe pentru sănătate

Cireşe pentru sănătate

Cireșele, precum multe alte fructe, conțin antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi din corp, ceea ce înseamnă că pot ajuta la prevenirea unor forme de cancer, a bolilor de inimă și, în plus, încetinesc procesul de îmbătrânire.
În Statele Unite, există o dispută între FDA (Autoritatea americană pentru reglementarea alimentelor și a medicamentelor) și asociațiile producătorilor și procesatorilor de cireșe. Și atunci ne putem întreba, pe bună dreptate, dacă cireșele sunt atât de sănătoase pe cât credeam. Ar trebui, oare, să renunțăm și să nu mai mâncăm aceste fructe? Răspunsul este nu.
Controversa este în legătură cu pretinsele beneficii asupra sănătății pe care procesatorii spun că le au produsele care conțin sau care sunt făcute din cireșe, precum pastile, capsule, suc etc. Nu sunt, astfel, puse sub semnul întrebării beneficiile cireșelor proaspete.
În vreme ce numeroase studii au demonstrat beneficiile pentru sănătate ale cireșelor, reprezentanții FDA nu sunt de acord cu etichetarea unor produse care conțin cireșe cum că pot preveni, trata sau vindeca anumite boli precum guta sau cancerul. Specialiștii de la FDA susțin că aceste tipuri de revendicări implică faptul că fructele sunt „medicamente“ care vindecă boli fără teste care să demonstreze aceste teorii.
În general, există două tipuri de cireșe, cele dulci și cele amare. Precum alte fructe, cireșele nu conțin grăsimi, sunt sărace în calorii și sodiu și sunt bogate în vitamine și minerale, precum potasiu, vitamina C și complexul vitaminic B.

Numeroase beneficii

Mai multe studii științifice au arătat beneficiile pentru sănătate aduse de cireșele amare. Atât sortimentele dulci, cât și cele amare conțin antocianina, un antioxidant care dă cireșelor culoarea roșu închis. Din punct de vedere al nivelului de antioxidanți conținut, cireșele amare se află în top. Sucul de cireșe amare, precum și cireșele amare uscate sunt chiar mai bogate în antioxidanţi decât afinele și mai puternice decât vitamina E. Antocianinele au proprietăți antiinflamatorii și potrivit American Chemical Society, consumul a 20 de cireșe amare (sau să bei echivalentul de suc concentrat) vă poate scăpa de dureri la fel cum o fac aspirina sau ibuprofenul.
Cercetătorii din Texas au descoperit recent că cireșele amare conțin un nivel ridicat de melatonină, un antioxidant produs în mod natural de corp, despre care se crede că încetinește îmbătrânirea și reglează somnul. Consumul de cireșe amare poate crește nivelul de melatonină din organism.
Deși multe dintre aceste studii sunt preliminare, beneficiile consumului de cireșe sunt foarte multe și demonstrate. Aceste fructe sunt o sursă potențială de tratare a diabetului prin reducerea nivelului de zahăr din sânge, poate ajuta la prevenirea cancerului de colon, reduce durerea mușchilor răniți, ușurează durerea cauzată de gută și artrite și scade nivelul LDL-ul (colesterolul rău) care are o contribuție majoră la bolile de inimă și a accidentelor vasculare.
sfatulparintilor.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS