5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPregătirea picioarelor pentru sezonul cald

Pregătirea picioarelor pentru sezonul cald

Se apropie vara, aşa că trebuie să fiţi pregătită să renunţaţi la cizme şi bocanci în favoarea sandalelor şi papucilor. Însă pentru asta este nevoie ca picioarele dumneavoastră să arăte impecabil. Iată câteva sfaturi oferite pentru dailymail.co.uk de către Margaret Dabbs, supranumită „Regina Picioarelor“. Renumele acesteia vine de la faptul că are un salon de pedichiură în Londra, unde reuşeşte ca după o singură sesiune de tratament să facă picioarele clientelor sale să arate cu zece ani mai tinere. De exemplu, când vine vorba de pielea crăpată de pe călcâie, specialista recomandă ca aceasta să fie îndepărtată, după care pe călcâie să fie aplicată o cremă care să hrănească pielea, prevenindu-se astfel formarea din nou a pielii tari. În fiecare săptămână, pielea de pe călcâie trebuie îngrijită cu atenţie pentru a fi mereu netedă şi moale.
De asemenea, dacă unghiile devin galbene de la folosirea cremelor autobrozante sau de la oja închisă la culoare, petele pot fi uşor îndepărtate prin lustruirea unghiilor, urmată de un tratament cu ulei.
Un alt aspect important este pedichiura. Pilirea este de preferat pentru a se evita ca unghia să se încarneze din cauza tăierii incorecte. Când vă tăiaţi singură unghiile este dificil să ştiţi cât ar trebui tăiat. Aşa că mai bine ar fi să le piliţi cu grijă, o dată pe săptămână, după care aplicaţi pe ele un tratament cu ulei. În ceea ce priveşte cuticulele, este recomandat să le îndepărtaţi atunci când sunt uscate, folosind un beţigaş. La final, aplicaţi pe unghii un tratament cu ulei. Când vine vorba de unghii crăpate, acestea sunt cauzate de pantofii prea strâmţi, aşa că ar fi recomandat să evitaţi încălţămintea care nu vi se potriveşte şi să aplicaţi tratament special pe fiecare crăpătură. În cazul în care vă faceţi probleme în legătură cu substanţele chimice din ojă, precum formaldehida, puteţi sta liniştite. Formaldehida este un gaz incolor cu miros înţepător şi este utilizată pentru menţinerea culorii. Folosită în cantităţi mici nu dăunează sănătăţii.
  sfatulparintilor.com

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS