12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinEpilarea definitivă, un vis devenit realitate

Epilarea definitivă, un vis devenit realitate

Fiecare doamnă sau domnişoară îşi doreşte o piele fină, fără fire de păr nedorite, iar epilarea IPL pare un vis devenit realitate

Epilarea definitivă cu IPL este un procedeu modern, care promite o piele frumoasă şi catifelată, cu alte cuvinte, este visul oricărei femei care are probleme cu firele de păr nedorite. Doamnele şi domnişoarele care vor să recurgă la o astfel de metodă trebuie să ştie că în centrele care operează cu o astfel de procedură au loc personalizări ale tratamentului. „În centrul nostru, clienţii pot beneficia de o testare gratuită. Scopul acestei testări este informarea clientului despre tratamentul IPL, personalizarea tratamentului şi testarea cu dispozitivul IPL direct pe piele. Astfel, înainte de a începe şedinţa, cei care ne trec pragul sunt foarte bine informaţi despre ce presupune această metodă, recomandări şi contraindicaţii“, a precizat specialistul Dana Vlascianu.

Amănuntele şedinţelor de epilare IPL

Reprezentantele sexului frumos care aleg să scape de firele de păr nedorit prin această metodă trebuie să ştie că „în urma acestui tratament de epilare definitivă cu IPL dispar 90-95 la sută din firele de păr de pe zona respectivă. Firele de păr distruse în urma tratamentului nu mai reapar. În schimb, organismul are capacitatea de a produce alţi foliculi de păr. Aceştia sunt foarte rari şi de aceea este suficient să se facă şedinţe de întreţinere o dată la şase luni sau o dată pe an“, a precizat Dana Vlascianu.
Nu trebuie să vă aşteptaţi ca minunea să se întâmple peste noapte, căci rezultatele apar după un anumit număr de şedinţe, condiţionate de fototipul clientului.
„În general, se fac între 6 şi 12 şedinţe, iar durata unei astfel de şedinţe depinde de zona tratată şi variază între 5 minute (mustaţă) şi 60 de minute (picioare).
Având în vedere că intervalul între şedinţe este de patru-opt săptămâni, un tratament complet se poate întinde pe durata unui an, dar este foarte important de luat în calcul faptul că spre sfârşitul tratamentului şedinţele se fac la un interval de trei luni“, a precizat specialistul Dana Vlascianu.
Cele mai bune rezultate le au persoanele cu pielea deschisă şi firul de păr închis la culoare şi gros. Obţin rezultate şi persoanele cu părul mai deschis la culoare, dar acestea trebuie să urmeze mai multe şedinţe, deoarece părul va ceda mai greu. Firele de păr care nu răspund la acest tratament sunt firele de păr albe, care nu conţin melanină.
Dacă v-aţi gândit cumva că veţi scăpa, graţie acestui procedeu, de părul nedorit din zona sprâncenelor, trebuie să ştiţi că în această zonă nu se poate opera, nici în interiorul nasului sau în zona inghinală la bărbaţi.

Un procedeu fără bătăi de cap

Multe femei sunt preocupate să ştie dacă această tehnică de epilare definitivă are efecte secundare nedorite. Specialistul vine să spulbere această temere, asigurându-ne că „este un tratament noninvaziv, adică nici un ţesut nu este afectat şi nu există efecte negative. Mai mult, datorită evoluţiei tehnologiei, clienţii noştri pot face acest tratament şi vara, singura recomandare fiind evitarea expunerii la soare cu cinci zile înainte şi cinci zile după procedură“, a mai adăugat Dana Vlascianu.
Totuşi, există persoane care nu se pot bucura de beneficiile epilării definitive cu IPL. Este vorba de viitoarele sau actualele mămici care alăptează, persoanele epileptice sau care suferă de diabet zaharat, cei care prezintă eczeme, cicatrice în zona cu păr nedorit, doamnele şi domnişoarele care s-au grăbit şi au trecut deja pe la solar, căci pielea bronzată nu mai poată fi supusă unui astfel de proces de îndepărtare a părului, după cum se precizează pe site-ul divahair.ro.
Dincolo de avantajele şi dezavantajele sale, epilarea IPL este o metodă tot mai răspândită, căci tot mai multă lume se îndreaptă spre un tratament care promite să fie sigur, nedureros şi eficient.

Descoperit din întâmplare

„Procedeul de epilare definitivă îşi are originile în anul 1979, când profesorul Marc Clement, de la Universitatea din Wales, şi-a expus braţul în mod accidental în faţa unui laser şi a observat că părul din regiunea respectivă nu mai creştea“, se precizează pe site-ul goskin.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS