12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Sex cu dictatorul

Sportul preferat al dictatorului libian Muammar Gaddafi era de departe sexul, iar prin patul său au trecut tot soiul de „cuceriri“, de la fetiţe de 13 de ani, la prime doamne sau ambasadoare, relatează qn.quotidiano.net.

Una dintre „îndeletnicirile“ preferate ale dictatorului libian Muammar Gaddafi a fost să seducă soţiile demnitarilor, chiar sub ochii acestora. Din câte se pare, din lista sa de cuceriri fac parte soţii de ambasadori şi miniştri. Jurnalista franceză Annick Cojean a făcut dezvăluiri şocante în cartea sa „În haremul lui Gaddafi“. Indiferent că era vorba de fetiţe de 13 ani sau de prime doamne, când era vorba de sex, Gaddafi nu avea scrupule. În cazul primelor, dictatorul libian le mângâia uşor pe faţă, acesta fiind semnalul că urma să fie duse în somptuoasele camere din Bab al-Aziziya. În cazul primelor doamne, acestea erau cucerite cu cadouri demne de „O mie şi una de nopţi“. De exemplu, înainte de al III-lea Summit UE-Africa, desfăşurat la Tripoli, Libia, Mabruka Sherif, responsabilul „Serviciului special“, a examinat fotografiile primelor doamne sosite împreună cu iluştrii lor soţi şi a selectat o doamnă „cu o coafură superbă“. O copie a dosarului respectivei „victime“ a fost trimisă dictatorului. Prima doamnă a fost copleşită cu cadouri, printre care coliere de diamante de o frumuseţe răpitoare. Întâlnirea a fost fixată pentru ora 9.00, într-o dimineaţă. Norocoasa „cucerire“ urma să se prezinte la ora 10.00 la aeroport. În schimb, aceasta a ajuns târziu după prânz, cu costumul evident şifonat şi destul de confuză. De altfel, sportul preferat al liderului libian era să seducă soţiile chiar sub ochii partenerilor. În plasa sa au căzut şi soţii de miniştri şi ambasadori. Una dintre fiicele regelui saudit Abdullah a refuzat să se lase cucerită şi a fost înlocuită imediat cu o marocancă. Însă ea a fost o excepţie. Mai multe moştenitoare ale unor lideri africani iluştri i-au cerut lui „tata Muammar“ să le finanţeze vacanţele, studiile sau proiectele de afaceri. Printre acestea s-au aflat şi fiica unui fost preşedinte al Nigerului, care l-a însoţit pe Gaddafi în diferite călătorii oficiale.

Victime anonime

Jurnalista franceză a obţinut mărturii cutremurătoare şi de la victime „fără nume“, care au fost răpite şi forţate să se prostitueze în „haremul“ dictatorului libian. Una dintre aceste victime, Soraya, avea numai 15 ani, în 2004, când a fost răpită de oamenii lui Gaddafi, pe care el îi trimitea să „recruteze talente“ din şcoli. Fata fusese selectată pentru a-i înmâna un buchet de flori dictatorului libian, când el urma să le viziteze şcoala la care fata învăţa. O altă victimă a fostului dictator, Houda, a povestit  că a intrat pe mâinile fostului dictator când avea 18 ani. Ea a fost abuzată timp de cinci ani, cât a stat în captivitate, după ce fusese forţată să facă sex cu el în schimbul promisiunii de a-i elibera fratele din închisoare.
Altă fată din „haremul“ lui Gaddafi a povestit că fostul dictator libian o forţa să poarte lenjerie intimă din dantelă şi să vizioneze filme porno. Ea a mai spus că dictatorul avea nevoie de câteva fete pe zi. Jurnalista franceză a dezvăluit şi suferinţa victimelor după ce au ieşit din captivitate şi s-au întors în familiile lor, care le-au respins sau le-au pedepsit după principii vechi, pentru faptul că au făcut sex în afara căsătoriei. Gaddafi se pare că îşi alegea „victimele“ şi din rândul studentelor de la Universitatea din Tripoli, unde avea amenajată o cameră cu un pat. „Le ademenea acolo şi, după consumarea actului sexual, decidea dacă le ducea la palat sau renunţa la ele. Unele dintre femeile cu care Gaddafi făcea sex erau recompensate cu cadouri, sume mari de bani sau chiar cu vile. Cojean a recunoscut pentru Le Monde că interviurile cu fetele au fost „una dintre investigaţiile cele mai dureroase“ pe care le-a făcut. „Pentru Gaddafi, violul era o armă, un mod de a-i domina pe ceilalţi – în special pe femei, pentru că era, bineînţeles, mai uşor, dar şi pe bărbaţi, posedându-le nevestele şi fiicele“, a mai spus jurnalista.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS