15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Sex… conservator

Pentru comunităţile ultratradiţionaliste, sexul trebuie practicat după reguli stricte, iar scopul său nu este nicidecum plăcerea, ci procreerea, relatează www.lettera43.it.

Pentru mulţi localnici din Sant’Ilario D’Enza, o mică localitate aflată între Parma şi Reggio Emilia, timpul pare să se fi oprit în loc. Cei mai mulţi dintre locuitori sunt membri ai comunităţii Familiaris Consortio, o mişcare ultracatolică fondată de preotul Pietro Margini. Această comunitate a fost înfiinţată în urmă cu aproape o jumătate de veac, iar de atunci regulile par să nu se fi schimbat. Membrii mişcării trebuie să îşi aleagă partenerii doar din rândul comunităţii şi trebuie să respecte un set de reguli extrem de stricte. Întâi de toate, trebuie să se logodească, moment în care cei doi amorezi primesc permisiunea să se ţină de mână în public. Urmează promisiunea de castitate, iar, în fine, căsătoria. Însă, stricteţea nu se opreşte aici. Primul contact sexual trebuie să urmeze un ritual clar: cei doi parteneri pot face sex doar „printr-o gaură în cearşaf“, pentru că, potrivit principiilor ultracatolicilor de pe aceste meleaguri, „sexul este pentru procreere, nu pentru a produce plăcere“. În afară de regulile legate de sex, există şi alte reguli pe care membrii comunităţii trebuie să le respecte cu sfinţenie. De exemplu, sportivii nu au voie să îşi facă duş complet dezbrăcaţi atunci când sunt în vestiare. Folosirea lenjeriei intime este obligatorie, după cum a explicat un martor care a dorit să îşi păstreze anonimatul, „pentru a nu arăta ceea ce nu se poate“. Din acelaşi motiv, membrii comunităţii preferă ca în vacanţă să evite să meargă la mare, alegând, în schimb, drumeţiile la munte. Cum era de aşteptat, fustele scurte şi ţinutele sumare sunt interzise, la fel ca şi frecventarea discotecilor, un loc de pierzanie, cum spun membrii comunităţii. „Noi am ales un drum, pe care fiecare poate verifica, experimenta şi împărtăşi frumuseţea chemării Domnului“, a explicat liderul comunităţii Marco Reggiani.

Propuneri absurde

Însă, astfel de reguli nu sunt specifice doar comunităţilor catolice de pe Bătrânul Continent. Nici conservatorii americani nu se lasă mai prejos când vine vorba de reguli absurde şi au propus un proiect de lege, prin care se interzice cuplurilor să facă sex în afara căsătoriei. Originala propunere de lege îi aparţine militantului creştin Don Haase, liderul unui grup foarte activ în promovarea valorilor religioase, care se numeşte Eagle Forum Alaska. De altfel, SUA, în mod surprinzător, sunt pe primul loc în topul statelor cu cele mai multe legi de interdicţie pentru felurite activităţi sexuale. De exemplu, în Merryville, Missouri, este ilegală purtarea corsetului pentru că „privilegiul de a admira trupul neîncorsetat, plin de forme, al unei femei tinere, nu ar trebui negat bărbatului american normal şi cu sânge fierbinte“. De asemenea, în Dyersburg, Tennessee, este ilegal ca o femeie să caute un bărbat, să-l sune sau să-i dea întâlnire. În Alabama, este ilegal să cumperi jucării sexuale, în timp ce, în Maryland, nu este permis să cumperi prezervative de la un automat dacă acesta nu vinde şi băuturi alcoolice. În Florida, partenerilor necăsătoriţi, dar care locuiesc în aceeaşi casă, le este interzis să facă sex. Dacă cei doi locuiesc în case diferite, interdicţia nu se mai aplică. Tot în Florida, cei care au tupeul să facă duş goi riscă să fie aspru pedepsiţi. Iar absurdităţile nu se opresc aici. În Massachusetts, nu este permisă poziţia sexuală în care femeia stă deasupra partenerului, în timp ce în Oregon nu ai voie să vorbeşti vulgar în timpul actului sexual. În statul american Minessota, o femeie are legea de partea ei dacă soţul său are o respiraţie urât mirositoare. În acest context, bărbatul nu are voie să facă sex cu soţia lui care, dacă vrea, îl poate obliga legal să se spele pe dinţi. Este interzis mirosul de usturoi, ceapă şi sardine. O erecţie evidentă, văzută prin hainele unui bărbat, este interzisă prin lege în mai multe regiuni federale din SUA: Arizona, Florida, Idaho, Indiana, Massachusetts, Mississippi, Nebraska, Nevada, New York, Ohio, Oklahoma, Oregon, South Dakota, Tennessee, Utah, Vermont, Washington şi Wisconsin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS