10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎn căutarea lui Făt-Frumos

În căutarea lui Făt-Frumos

Un Făt-Frumos ca din poveşti trebuie să îndeplinească o lungă listă de virtuţi, informează tgcom.it.

În timpurile moderne, un Făt-Frumos perfect trebuie să corespundă unei liste tot mai stufoase de cerinţe. Trebuie să fie suficient de hotărât încât să transmită siguranţă şi protecţie partenerei sale încă de la prima vedere, trebuie să fie tandru şi capabil să o copleşească tot mai mult cu atenţii, dar în acelaşi timp să fie suficient de simpatic şi dotat cu un simţ al umorului suficient de dezvoltat încât să o facă să râdă. Bineînţeles, trebuie să debordeze de senzualitate şi energie şi trebuie să îşi păstreze echilibrul şi calmul chiar şi în cele mai dificile momente. În schimb, pentru a găsi un partener de acest tip, femeile sunt dispuse să îşi schimbe obiceiurile şi, după ce l-au găsit, să îl urmeze până la capătul pământului. Cel puţin acestea sunt preferinţele care rezultă dintr-un sondaj realizat de Nescafé. Sondajul a fost realizat cu ajutorul metodologiei WOA (Web Opinion Analysis), prin intermediul monitorizării on-line a principalelor reţele de socializare – Facebook, Twitter, YouTube –, bloguri şi comunităţi interactive, fiind implicate aproximativ 1.300 de femei, cu vârste cuprinse între 25 şi 55 de ani.

Hotărât şi romantic

O femeie din trei, mai precis 36 la sută dintre respondente, caută un partener hotărât, dar care să aibă doza potrivită de romantism (44%) şi ironie (34%). Altfel spus, bărbatul ideal trebuie să unească romantismul francezilor (25%), exuberanţa şi senzualitatea bărbaţilor latini (32%) şi siguranţa şi calmul orientalilor (23%). În schimb, defectele pe care femeile nu sunt dispuse să le treacă uşor cu vederea la un bărbat sunt mai ales nesiguranţa (56%) şi lipsa de iniţiativă (47%). De asemenea, nu se bucură de prea multă trecere nici bărbaţii lipsiţi de romantism (41%). În plus, un bărbat este considerat neinteresant dacă este distrat (35%) şi, din cauza problemelor cotidiene, uită să acorde partenerei atenţia cuvenită. Punctaj slab şi pentru bărbaţii care petrec prea mult timp în compania prietenilor (25%) sau care sunt încă prea legaţi de mamă (22%). Pentru a-şi întâlni bărbatul mult visat, femeile se declară dispuse să renunţe la propriile obiceiuri (43%) sau să se mute în alt oraş doar pentru a nu-l pierde  (34%), ori chiar să renunţe la prieteni (25%) şi serviciu (22%) doar pentru a-i sta alături. Însă, unde se află acest bărbat mult visat? În topul preferinţelor continuă să se afle «masculul latin», care rezistă pe primul loc în clasament, cu 32 la sută dintre opţiuni şi continuă să fie un adevărat ambasador al senzualităţii, apreciat pentru look-ul impecabil şi pentru vocea sa caldă şi senzuală. Pe locul doi se află bărbatul francez (25%); romantic, cu un aspect casual şi un farmec boem, capabil să îşi cucerească partenera cu un simplu gest sau o singură frază. Pe locul trei se află orientalii (23%), reflexivi, tandri şi echilibraţi, care reuşesc să transmită siguranţă şi să îşi scape partenera de stres şi de grijile cotidiene.

Pentru fiecare vârstă

Un sondaj realizat de site-ul de matrimoniale Match.com a demonstrat că în funcţie de vârstă, femeile au alt ideal de bărbat. Între 18 şi 24 de ani, fetele îşi doresc un partener care să se integreze bine în propriul cerc de prieteni sau care să îşi ducă partenera în anturajul pe care îl frecventează. Cel puţin aceasta este părerea a 47 la sută dintre respondente. În acelaşi timp, acestea visează la un bărbat cu atitudine de lider, histrionic şi care, nu în ultimul rând, să arăte bine. În jurul vârstei de 30 de ani, femeile sunt mai concentrate asupra propriei cariere (şi a carierei partenerului) şi îşi doresc alături un bărbat mai ambiţios. Compatibilitatea sexuală este mult mai importantă decât aspectul exterior. Între 35 şi 44 de ani, femeile încep să se simtă atrase de bărbaţii maturi. 73 la sută dintre femeile intervievate s-au declarat dispuse să aibă o întâlnire cu un bărbat mai mare cu cinci sau şapte ani. Femeile din această grupă de vârstă se află în căutarea unei relaţii stabile şi de viitor cu un bărbat educat, galant şi, de preferinţă, şi cu un cont frumuşel în bancă.
În cazul doamnelor de 50 de ani, 85 la sută dintre acestea îşi doresc obligatoriu un bărbat care să le facă să se simtă în siguranţă. În acelaşi timp însă, unele femei de 50 de ani se dau în vânt după bărbaţii mai tineri (54%), care să le facă să se simtă tinere şi atrăgătoare. După 55 de ani, bărbatul ideal trebuie să fie inteligent, să aibă simţul umorului şi să aibă acelaşi sistem de valori ca partenera. În ceea ce priveşte sexul, femeile spun că acesta este important şi că sunt dispuse să aibă o viaţă sexuală cu un partener cu care să existe înţelegerea absolută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS