15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinViaţa după adulter

Viaţa după adulter

Un adulter poate devasta o căsnicie. Totuși, potrivit statisticilor, jumătate dintre cuplurile în care s-a comis un adulter (indiferent de către cine) au hotărât să continue relația și nu să se despartă, relatează sfatulpartinilor.ro. Asta nu înseamnă că procesul de vindecare a rănilor după un adulter este ceva ușor, dimpotrivă.

Onestitatea este vitală după un adulter
Odată comis un adulter, durerea e nemărginită. Persoana înșelată oricum își va pierde din încrederea acordată partenerului, iar, dacă se continuă cu minciună, ruptura este inevitabilă. Cea mai importantă este onestitatea, de ambele părți. Fiecare trebuie să-și spună punctul de vedere, să-și expună sentimentele, să înțeleagă de ce s-a ajuns aici. Iar dacă hotărăsc să rămână totuși împreună, partenerii trebuie să învețe să se încreadă din nou unul în celălalt, iar acest lucru nu este posibil fără onestitate.

Obişnuiţi-vă să faceţi faţă martorilor adulterului
Când vă înșelaţi partenerul este imposibil să nu vă fi întâlnit măcar o dată cu o persoană cunoscută. Obișnuiţi-vă cu ideea de a vă întâlni și după aceea cu respectiva persoană. La fel și partenerul înșelat. Întâlnirea cu „martorul“ nu trebuie să mai trezească sentimente de vinovăție, respectiv de victimizare. Dacă nu încheiați acest capitol și orice lucru sau persoană vă vor aduce aminte de adulter, despărțirea definitivă este aproape.

Scrieţi-i o scrisoare partenerului înșelat
După ce aţi discutat deschis cu soțul/soția și v-ați mărturisit sentimentele și regretele, n-ar fi rău să-i spuneţi toate aceste lucruri și în scris. Însă, nu spuneţi doar „Îmi pare rău!“, pentru că nu înseamnă nimic. Promiteţi-i că nu se va repeta și că vă veţi ține de promisiune, parafrazaţi-i sentimentele pe care și le-a exprimat în timpul discuției și asigurați-vă partenerul că meritați din nou încrederea lui.

Partenerul înșelat trebuie să fie sigur pe el
Câteodată dorința de a salva căsnicia poate fi atât de copleșitoare încât cei înșelați nu se mai gândesc la sentimentele lor, la frustrări, la nimic. Iartă pur și simplu. Dar iartă prea ușor. De multe ori doar pentru că le e teamă că vor rămâne singuri. Însă, acest lucru nu este sănătos pentru nici unul dintre parteneri: cel ce a înșelat nu va ști durerea celui înșelat (și nu va avea nici o remușcare să continue cu adulterul), iar cel trădat va acumula frustrări care-i vor măcina sănătatea.

Fiți conștienți că într-un adulter ambii parteneri sunt vinovați
Să dați vina unul pe altul când cineva a călcat strâmb este o greșeală fatală cuplului. Trebuie să acceptați realitatea și să vă gândiți că aveți o vină comună. Deși este adevărat că nimeni nu l-a forțat pe celălalt să înșele, la fel de adevărat este că nimeni nu riscă integritatea cuplului dacă are acasă tot ce-i trebuie. Analizați împreună unde s-a produs ruptura și hotărâți dacă merită să reparați ce s-a stricat. Dacă răspunsul este DA, atunci încercați să nu mai repetați aceleași greșeli nici de o parte, nici de cealaltă.

Stabiliți reguli clare pentru a putea trece ușor peste adulter
Recăpătarea încrederii este un lucru extrem de important după ce unul dintre parteneri (sau amândoi) a călcat strâmb. Pentru a se ajunge aici nu este deloc exagerat să se stabilească niște reguli pe care ambii soți să le respecte. De exemplu, să răspundă tot timpul la telefon, chiar dacă este într-o altă discuție. Dacă, să zicem, unul dintre parteneri a înșelat on-line, celălalt poate instaura regula că are voie să se uite peste umărul lui atunci când este la calculator. Deși par a fi aspecte minore, ei bine tocmai aceste aspecte minore contribuie la restabilirea încrederii pierdute, pentru că, încet-încet, va dispărea sentimentul de insecuritate.

Nu neglijați relația sexuală după adulter
Foarte multe cupluri care au apelat la sfaturile consilierilor maritali după un adulter au declarat că atunci când au făcut din nou dragoste cu soțul/soția au simțit a treia persoană în încăpere. În această situație, ambii parteneri vor simți lanțul slăbiciunilor. Mai exact, persoana care a înșelat se va strădui să nu decepționeze din nou, drept care este foarte probabil să dea rateuri (în special bărbații), ceea ce îl va face pe celălalt să creadă că, în ciuda tuturor eforturilor făcute, partenerul (adulterinul) și-a pierdut interesul. Sfatul specialiștilor este că în aceste cazuri să o luați de la capăt, ca la începuturile relațiilor voastre. Să vă împărtășiți din nou dorințele, temerile și fanteziile pentru a vă putea face pe plac și pentru a vă bucura împreună de o viață sexuală împlinită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS