21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFolia care încarcă smartphone-urile cu energie solară

Folia care încarcă smartphone-urile cu energie solară

Compania franceză Wysips a prezentat la Mobile World Congress, manifestare aflată în desfăşurare la Barcelona, o folie transparentă care permite încărcarea smartphone-urilor folosind lumina soarelui, la un preţ de doar un euro. Potrivit mediafax.ro, investitorii Wysips speră ca primele telefoane echipate cu folia fotovoltaică, integrată în ecrane, să ajungă în magazine până la sfârşitul anului. Directorul general al Wysips, Ludovic Deblois, a prezentat la salonul de la Barcelona un smartphone echipat cu o astfel de folie. Imediat după expunerea la o sursă de lumină, bateria smartphone-ului a început să se încarce. „După zece minute de ţinut la soare, veţi putea comunica două minute. Pentru a reîncărca complet, va fi necesară o expunere de şase ore, astfel că tehnologia noastră nu este neapărat pentru o reîncărcare completă, ci mai degrabă pentru a asigura energia necesară anumitor aplicaţii. De exemplu, dacă trebuie să daţi un telefon de urgenţă“, a spus el.
De asemenea, tehnologia poate salva utilizatorii de smartphone-uri şi când acestea se descarcă în momente în care sunt necesare pentru a face plăţi. În regiuni ale lumii aflate încă în dezvoltare, folia fotovoltaică ar putea avea un impact şi mai mare, a afirmat Deblois.
„Africa ne interesează ca piaţă, deoarece sunt peste 500 de milioane de persoane cu telefoane mobile, dar continentul este electrificat doar în proporţie de 40%“, a declarat el.
Wysips intenţionează să ofere licenţa acestei tehnologii producătorilor de telefoane mobile, care vor decide costul, ce va fi transferat clienţilor prin preţul final. Costul foliei este, însă, de numai un euro pe bucată, a precizat Deblois.
O linie de fabricaţie cu o capacitate de opt milioane de unităţi anual este pregătită în Franţa pentru a începe producţia în aprilie.
După ce producătorii de telefoane vor începe să-şi fabrice singuri foliile necesare, Wysips intenţionează să folosească fabrica din Franţa pentru a introduce tehnologia şi la alte produse.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS