10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBăuturi periculoase pentru siluetă

Băuturi periculoase pentru siluetă

Indiferent că încercaţi să slăbiţi, să vă menţineţi silueta sau să adoptaţi un stil de viaţă sănătos, trebuie să acordaţi o atenţie sporită băuturilor pe care le consumaţi. Dacă sunteţi asemenea celor mai mulţi oameni şi nu daţi foarte multă importanţă lichidelor ingerate, înseamnă că nu sunteţi conştient de efectul pe care îl au băuturile asupra siluetei.
Printre principalii inamici ai siluetei dumneavoastră se numără sucurile de fructe. Cele mai multe dintre aceste băuturi conţin o cantitate însemnată de zahăr. De aceea, ar fi bine să alegeţi numai sucurile care au pe etichetă 100% fructe. La fel de periculoasă pentru dietă este cafeaua cu frişcă, care conţine până la 800 de calorii şi peste 170 de grame de zahăr. De asemenea, este recomandat să evitaţi apa cu arome
Chiar dacă băuturile de acest fel conţin şi vitamine, ele au în compoziţie şi îndulcitori artificiali. Alegeţi numai băuturile care au trecute la ingrediende apa şi arome naturale. La fel de periculoase sunt şi sucurile carbogazoase. Studiile de specialitate au stabilit o legătură directă între consumul exagerat de sucuri carbogazoase şi obezitate. Este în regulă dacă beţi din când în când, însă există şi opţiuni mult mai sănătoase de sucuri. Evitaţi pe cât se poate amestecurile de sucuri îngheţate. Vizate sunt mai ales mixurile care, de obicei, sunt pline de coloranţi, arome şi îndulcitori artificiali. La fel de criticate sunt şi aşa-numitele Smoothies „sănătoase“ de fructe. Din aceste combinaţii lipsesc fructele adevărate şi, în plus, conţin o cantitate însemnată de zahăr. Dacă doriţi astfel de băuturi, preparaţi-le acasă pentru a avea un control asupra ingredientelor.
Nici limonada din comerţ nu este recomandată. Mai bine preparaţi-vă băutura acasă, fără conservanţi şi coloranţi artificiali. Optaţi pentru un adaos redus de zahăr sau înlocuiţi-l cu miere dacă că place limonada mai dulce. Băuturile alcoolice sunt şi ele periculoase, mai ales consumate în exces. După două pahare, creşte riscul de apariţie a obezităţii şi a dezvoltării altor probleme de sănătate. Lista continuă cu băuturile pentru sportivi, care, deşi conţin o cantitate suficientă de electroliţi, buni în cazul depunerii unui efort fizic susţinut, au o cantitate mare de zahăr şi conservanţi. Un caz similar îl reprezintă şi băuturile energizante. Poate că, iniţial, veţi simţi o creştere a energiei, însă efectul cauzat de zahăr şi cafeină va fi de scurtă durată. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre efectele asupra siluetei.
sfatulparintilor.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS